dilluns, 6 de febrer del 2023

Farinetes de llegums

 

De la nostra última visita al Delta de l'Ebre ens vàrem portar farina de llegum, molt típic de la zona pel que ens va semblar, tant si mirem receptaris de la zona com si anem per botigues o colmados d'allà ara durant la tardor i l'hivern.... Les proporcions no estan indicades perquè , la veritat, ho varem fer tot a ull...la recepta original preveu verdures bullides especialment, però nosaltres, varem aprofitar les que ens vàrem sobrar d'una escudella...


Ingredients:
farina de llegums
verdures bullides variades (nosaltres: col, naps, xirivies, pastanagues)
1 tomàquet madur
brou suau o aigua (nosaltres: brou que ens va sobrar també de l'escudella)

crostonets de pa (opcional)

En un bol, posem el brou i hi dissolem unes dues cullerades soperes plenes per persona de farina de llegum. Ens ha de quedar una pasta molt fluida i sense grumolls!!

En una cassola, hi posem un bon raig d'oli i, si volem els crotonets, els passem per la paella i els fregim. Quan siguin rossets, els retirem i reservem. En tot cas, un cop fet això, hi posem el tomàquet trossejat i fem que es sofregeixi...quan sigui ben fet, hi afegim les verdures trinxades i ho barregem tot..quan hagi cuit uns minuts tot plegat, hi afegim la barreja de farina i brou i anem remenenat a foc mitjà perquè tot vagi coent-se ..quan prenguin les farinetes i comencin a fer bombolletes, rectifiquem de sal i ja ho tindriem!! en tot cas, caldrà sempre anar tastant per assegurar-nos que el gust a farina crua hagi desaparegut.

Seguidors