dissabte, 25 de març del 2023

Romesco de pop amb mongetes


 Més receptes amb pop...i és que em vam portar un parell des del Delta i esperàven pacientment al congelador el torn de ser cuinats...Avui tenim un plat d'aquells de llepar-se'n els dits..romesco de pop amb mongetes (podem canviar les mongetes per patates si ho preferim). Com a curiositat, aquests plats cuinats amb la salsa de romesco, sempre se'ls hi diu amb el nom de "romesco de..." i afegir el què tipus de peix que sigui...


Ingredients (2-3 persones):

1 pop d'un kilo aproximadament
1-2 fulles de llorer 
200 gr de mongetes ja cuites

pel romesco:

2-3 nyores
2 tomàquets madurs
1 llesca de pa fregit
2-3 alls
12 aprox. avellanes torrades
12 aprox. ametlles torrades
oli


Primer de tot : el pop caldrà tenir-lo congelat des d'uns dies abans..Caldrà preveure treure'l a temps del congelador per tal que es descongeli correctament. Per bullir-lo ens caldrà una olla gran on hi posarem aigua i el llorer i quan comenci a bullir, hi posarem el pop. Quan el pop sigui tendre, el traurem i deixarem refredar en una bol amb aigua a la nevera. Per saber si és tendre, el millor es anar punxant-lo. Guardem i reservem una part del brou resultant.

Les nyores caldrà rehidratar-les posant-les en aigua ben be 4-5 hores abans. Quan siguin ben rehidratades, hi  retirem la polpa amb l'ajut d'un ganivet i ho posem en un morter o al turmix. Hi afegim els alls pelats i prèviament escalivats, els tomàquets sense pell ni aigua prèviament escalivats també, les avellanes i ametlles torrades i pelades i la llesca de pa fregit sense crosta. Hi afegim oli i sal i ho piquem tot fins a tenir una salsa fina.

En una cassola , hi afegim un raig d'oli i escalfem, quan sigui calent hi aboquem el romesco, hi donem un parell de voltes i hi afegim una mica de brou de bullir el pop. Quan comenci a fer xup-xup, hi afegim el pop tallat a trossos. Deixem que cogui fins que tot estigui ben barrejat. A l'ultim moment, hi afegim les mongetes cuites, rectifiquem si cal de sal i de brou, deixem que segueixi fent xup-xup uns cinc minuts. I ja ho tindriem.

Podem canviar les mongetes per patates, llavors, caldrà afegir-les pelades i tallades a trossos (millor les esqueixem una mica) al moment d'afegir el romesco a la cassola, ens caldrà també afegir-hi més aigua perquè es facin les patates. El pop l'afegirem quan les patates siguin ja quasi bé cuites.



Seguidors