dissabte, 17 de juliol de 2010

Brioix de romaní i mel

Aquest brioix ens pot sevir tan per esmorzar com per berenar o per fer un pic-nic. El romaní li dóna molt bon gust, un gust diferent i molt mediterrani.
Ingredients:
350 g de farina
75 g de mantega
1 ou
3 cullerades soperes de mel (en aquest cas de llimoner)
20 g de llevat de forner
200 cc de llet
una mica de sal
1 grapat de fulles de romaní
1 rovell per pintar el brioix

En 100 g de farina i una mica de llet, desfem el llevat. Deixem que creixi. Això ens farà de "mare". A part, barregem en un bol, la resta de la farina, la sal, la mel, la mantega estovada i l'ou També hi barregem les fulles de romaní prèviament picades en un morter. Tot això serà el pastró. Quan la mare hagi llevat i doblat el seu volum, l'afegim al pastró.
Ho barregem bé, ho treballem i el deixem reposar per que dobli el volum tapat amb un drap i en un lloc on no hi hagi corrent d'aire.
Dividirem la pasta en 3 parts iguales, en farem boles i les posarem dins d'un motllo de pastís allargat (va bé el de plumcake). Deixarem que dobli el volum i pintarem la superfície amb rovell d'ou batut.
Ho posarem al forn calent fins que sigui cuit (si el punxem al centre amb un escuradents, aquest ens sortirà net, sense engrunes enganxades)

Seguidors