dimarts, 20 de juliol de 2010

Tonyina amb tàperes

Aquest és un plat molt fàcil de fer. Vaig trobar la recepta a un recull títolat "Receptari de cuina catalana" del Vazquez Montalban publicat, ja fa molts anys, per la revista "Descobrir" i de seguida em va interessar. La recepta original és per cuinar una tonyina sencera, però aquí està adaptada per a tonyina feta a talls.
Ingredients (per persona):
1 tall de tonyina (tallat com si fos un filet)
mitja ceba
1 tomàquet madur petit
1 culleradeta de tàperes
oli i sal

En una paella, courem la ceba tallada fina fins que sigui transparent. Llavors hi afegirem el tomàquet ratllat, les tàperes i una mica de sal. Deixarem que es cogui una mica, però mantenint-ho sempre tapat i quan ja sigui quasi cuit, hi afegirem la tonyina. Cal que hi hagi suquet, deixarem que la tonyina cogui uns minuts per banda, no gaire perquè sino es podria tornar eixerreïda i és més bona una mica crueta.



Seguidors