dimecres, 7 de juliol de 2010

Pasta de full amb bledes i bolets

Ara que és època de bledes, podem aprofitar-les per a fer aquesta recepta. Els ingredients són fàcils de trobar i és un pastís salat no gaire complicat que podem menjar també fred.
Ingredients (per a 4 persones)
1 rotllo de pasta de full preparat
1 manac ben maco de bledes (aprox. 700 g)
1 ceba
200 de mató
50 g de formatge ratllat (millor parmeggiano)
marduix (1 cullerada)
sal i pebre
bolets secs (aquí hem fet servir trompetes de la mort o si ho voleu en llatí, Craterellus cornucopioides)
1 ou

Posem a remullar els bolets secs una hora abans com a mínim. Netegem les bledes i les tallem petitones.
En una paella grossa, hi posem un raig d'oli i la ceba tallada fineta. Deixem que es sofregeixi. quan comenci a estovar-se, hi afegim els bolets es correguts, hi donem un parell de voltes i hi afegim el marduix i les bledes. Deixem que es coguin. Hi tirem sal i pebre. Ho deixem refredar.
Quan sigui fred, hi afegirem el mató, el formatge i l'ou batut i ho barrejarem tot molt bé.
A part, estirarem la pasta de full amb el corró i li donarem forma quadrada. Es aconsellable, fer-li "vores" als costats, no només per donar més sensació de pastís si no també perquè no "s'escapi" la farsa. Quan li tinguem donada la forma, punxem la base perquè no ens pugi, i pintem les vores amb ou batut. Aboquem al mig del pastís el farcit i ho repartim uniformement.
Ho posem al forn a 180º i ho deixem fins que la pasta de full sigui rossa i/o el farcit quallat.

Seguidors