diumenge, 29 d’agost del 2010

Oros i Bastos

Aquest és un plat que fou molt popular antigament, però em fa l'efecte que actualment deu estar pràcticament oblidat. Quan els anys 50 i 60 la situació econòmica va anar millorant (afortunadament) i la gent va poder accedir a aliments que fins llavors els hi havien estat vedats per preu, com a torna hi va haver tot una sèrie d'aliments que varen quedar "marcats" com a menjar de "pobre", i per aquest motiu molta gent va evitar-ne el consum. Un d'aquest aliments fou la modesta sardina, i per tant, molts dels plats que la duien com a ingredient principal han quedat arraconats de la cuina diària.
El nom del plat, com és fàcil de suposar, fa referència a dos dels quatre pals de la baralla espanyola, doncs el resultat final en guarda una certa similitud.

Ingredients (per a dues persones):
10 0 12 sardines mitjanes
1 poma
oli i sal
farina
llimona
Pelem la poma i la tallem a rodanxes, treient-li el cor i fregant-la una mica amb llimona perquè no ennegreixi.
Netegem les sardines d'escates, cap, etc....
Escalfem oli en una paella i hi tirem les rodanxes de poma, quan siguin cuites, les treiem.
Enfarinem les sardines i les tirem a la paella, quan siguin cuites les treiem i les servim juntament amb les rodanxes de poma. Podem distribuir-les en el plat immitant la posició a la baralla (cap-i-cuades), amb les rodanxes de poma al costat.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ei! Vaig fer aquesta recepta amb seitó i a casa va agradar molt. Els vaig explicar als meus nebots la història que comentes d'aquest plat, que abans era "menjar de pobres", i em van escoltar amb una atenció inusitada!

Seguidors