dissabte, 21 d’agost del 2010

Conill amb castanyes i bolets

 Un plat molt clàssic i tradicional ( que vàrem fer en aquesta ocasió per acabar d'aprofitar unes castanyes seques i unes trompetes de la mort també seques que teníem per casa) i que sempre dóna bons resultats i agrada.
Ingredients:
1 conill a trossos
1/4 de castanyes seques
2 cebes
100 g aprox de bolets secs (en aquest cas, trompetes de la mort)
1 copa o got de vi blanc sec
1 mànec d'herbes: 1 fulla de llorer, unes branques de farigola i orenga)
alls ( 2 o 3 )
8 o 9 avellanes (per la picada)
julivert
Primer de tot, es fa bullir una mica les castanyes, no cal que quedin cuites del tot. Els bolets els posem en remull( mínim mitja hora).
En una cassola es tira un raig d'oli i dos o tres all, se'ls deixa que coguin fins que agafin color i se'ls treu (es reserven per la picada). Hi tirem llavors el conill, prèviament enfarinat, deixem igualment que agafi color i el treiem. Llavors hi tirem les cebes picades finetes i deixem que coguin en poc foc, quan comencin a agafar color, se'ls hi afegeix les herbes, el conill i el vas de vi blanc sec. Es deixa que cogui a foc lent, fins que s'assequin els liquids, llavors s'afegeix una mica d'aigua o un brou suau (o l'aigua dels bolets), es deixa una estoneta més, s'afegeixen els bolets i les castanyes, es deixa que cogui i quan estigui ja quasi fet s'afegeix una picada que haurem fet amb els alls, les avellanes i el julivert. Es deixa uns minuts i ja ho tindrem llest per servir.

Seguidors