dimecres, 1 de setembre del 2010

Crema de pastanagues i taronja

Aquesta és una crema de verdures suau, boníssima i que tan podem prendre calenta com freda. És per tant, molt adequada ara a l'estiu, quan la podem tenir ja preparada fresqueta a la nevera.
Ingredients (per a dues persones):
5 o6 pastanagues mitjanes
coriandre
sal i oli
taronja
ceba (opcional)

Pelarem les pastanagues i les tallarem. En una olla, tirarem un raig d'oli, quan sigui calent, hi tirarem les pastanagues (i les cebes pelades i també tallades a trossos si fos el cas). Deixarem que suïn una mica (es a dir, que comencin a coure's i deixin anar aigua). En aquest moment, abocarem aigua i deixarem que bulli tot junt fins que les pastanagues siguin cuites. Llavors, treurem les pastanagues i les passarem pel turmix fins a fer-ne un puré. Abocarem l'aigua de bullir-les en una altra olla (millor colant-la). Barrejarem el puré amb l'aigua de la cocció, afegirem una mica de coriandre, rectificarem de sal i afegirem també una mica de pell de taronja ratllada (sense passar-nos perquè "mataria" el gust de pastanaga). Es guarda a la nevera, aguanta un parell de dies.
Si ho volem, podem estalviar-nos el pas de fer suar les verdures, ho fem per potenciar-ne el gust, però si les bullim directament també quedem molt bé. La quantitat de liquid amb el que barrejarem el puré dependrà de si la crema ens agrada molt espessa o no.

Seguidors