dissabte, 9 d’octubre del 2010

Popets amb ceba

Després de tenir durant un temps al congelador una carmanyola amb uns pops petitons comprats a finals de juliol al mercat, finalment em vaig decidir a fer aquesta recepta treta del llibre "receptari de cuina catalana" de M.Vazquez Montalban, un llibret petitet però amb un munt de receptes interessant. L'única "pega" que li podríem trobar és que no ens indica mai les quantitats, i això pot espantar una mica si estàs començant a cuinar i encara no hi tens gaire pràctica; el millor en aquest cas, és mirar de fer servir el sentit comú i també, perquè no, buscar-se una "crossa" amb alguna altra recepta de la que sí coneguem les quantitats..

Ingredients (2 persones)
400 gr de popets petitons
2 o 3 cebes grosses
1 tomàquet petit madur
1 got de vi blanc
all i julivert
canyella
pebre

Cal netejar bé els popets i fer-los bullir amb aigua i a foc lent per tal d'estovar-los. Quan siguin ja cuits, els escorrem (però guardarem l'aigua) i si fossin grossets, els tallarem a trossos.
En una paella, farem un sofregit amb molta ceba, un all, una mica de julivert (trinxat). Quan sigui la ceba ja transparent, li afegirem els popets, una mica de tomàquet ratllat, el pebre i una mica de canyella. Li farem fer uns quants tombs i llavors, ho abocarem a una cassola (be , també podem fer el sofregit directament a la cassola). Afegirem un got de vi blanc, ho taparem i deixarem que cogui a foc lent fins que els popets siguin tous. Si veiéssim que ens quedem sense suc, li podem afegir una mica de l'aigua de coure els pops.
Quan ja siguin quasi cuits, els salarem (si ho fem abans, ens quedaran dusos!)

2 comentaris:

Ornella ha dit...

Ciao Anirac, lieta di conoscere te ed il tuo blog, complimenti! A presto!

CAN JOAN I SARA ha dit...

Plato exquisito !!!
Felicitaciones,
Un abrazo.
Joan i Sara

Seguidors