dimecres, 3 de novembre del 2010

Truita de cigrons amb espinacs

Aquesta recepta va sortir va pocs dies a la vanguardia, i immediatament vaig decidir que l'havia de fer. De fet, i com si fos fet expressament, justament, tenia tots els ingredients a la nevera: uns espinacs frescos comprats aquell mateix dia i un grapat de cigrons cuits que ens havien sobrat del dia anterior. Una manera perfecta de fer reciclatge.

Ingredients (dues persones):
2 ous
150 g de cigrons ja cuits (aproximadament)
200 gr d'espinacs frescos
llet
1 cullerada sopera de llavors de sèsam torrat
oli i sal
1 all (opcional)

Batre els dos ous sencers, quan siguin mig batuts, afegir-hi un raig de llet, així la truita quedarà més esponjosa. Salar-los.
En una paella grossa, posar-hi un raig d'oli i quan sigui una mica calent, tirar-hi els espinacs tallats a tiretes. Deixar que es coguin. Quan siguin ben cuits, afegir-hi els cigrons cuits (si volem posar-hi all, ara seria el moment, ben talladet) i la cullerada de llavors de sèsam. Ho salarem amb moderació (tenint en conte que els ous batuts ja porten sal).
Ara començarem a fer la truita abocant els ous batuts a la paella i deixant que comencin a quallar una mica. Si cal, perquè els ous arribin a tocar el cul de la paella, anirem aixecant una mica els llegums amb comte de no trencar-los i sense remenar (estem fem una truita no pas uns ous remenats). Quan la base de la truita sigui quallada, bé arriba el moment crític de girar-la, i per això necessitarem un plat fondo. Amb el plat fondo tapem la paella (cal mirar de trobar un que sigui un pèl més gros que la paella, es clar) i amb comte però sense entretenir-s'hi gaire, la girem, deixant per tant, la part quallada de la truita a dalt , i la part que encara no ha quallat, abaix. Amb comte, farem lliscar la truita des del plat de nou a la paella, de forma que la part ja quallada quedi dalt i la part sense quallar quedi tocant el cul de la paella. Tornem la paella al foc, i deixem que la truita s'acabi de quallar.
Si ens sembla que la truita segueix crua o esta més feta d'una banda que de l'altra, caldrà que la tornem a girar.

Seguidors