divendres, 19 de novembre de 2010

Espinacs amb anxoves

Els espinacs els podem trobar tot l'any, però val la pena aprofitar ara que és la temporada i comprar-los frescos. Aquesta recepta és molt senzilla de fer i , alhora, és una manera diferent de preparar-los.

Ingredients (2 persones)
1kg d'espinacs frescos
10 anxoves en oli
2 ous dusos
all i julivert
vi blanc
pebre negre

Podem bullir els espinacs, o bé directament posar-los en una paella grossa amb una mica d'oli. No cal espantar-se pel volum que tinguin, hem de pensar que quan siguin cuits es reduiran moltíssim. Si els hem bullit, els escorrem i els tirem a la paella amb oli, si els tirem directament, cal esperar que es coguin una miqueta i es comencin a "pansir". En tot cas, caldrà afegir-hi el julivert i un o dos grans d'alls tallats ben menuts. Salarem i empebrarem. Hi tirarem també un raig de vi blanc i 4 anxoves en oli.
Remenarem tot el conjunt, i deixarem que es cogui i que el liquid que faci es redueixi. Llavors ja estarà llest. Es serveix acompanyat d'ous dusos com a decoració i la resta d'anxoves pel damunt.

Seguidors