dilluns, 1 de novembre del 2010

Fideus amb tonyina

Aprofitant que encara estem en temporada de tonyina, hem preparat aquests deliciosos fideus. Un plat molt complert, que no implica una elaboració complicada, ni passar-se una estona excessivament llarga a la cuina. El més recomanable és utilitzar la ventresca de la tonyina, i coure a peces, però en aquest cas, nosaltres varem optar per a utilitzar uns filets de tonyina i perquè quedessin millor al plat, els varem tallar a daus.

Ingredients (per a dues persones):
2 ventresques de tonyina (o bonítol) d'aproximadament uns 400 g de pes total
(nosaltres varem utilitzar tonyina a daus, com ja he dit abans)
200 gr de fideus
1 ceba
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
all i julivert
aigua calenta aprox. mig litre
oli i sal

Possarem l'aigua en una olla i l'escalfarem fins que quasi bulli i llavors la mantindrem al foc a temperatura alta.
En una cassola, enrossirem els alls pelats. Quan agafin color, els treurem i els reservarem. Ara, sofregirem la ceba tallada molt petita, quan sigui transparent, hi afegirem el pebrot verd també tallat ben petitó. Quan hagin agafat color, hi afegirem els tomàquets ratllats, i immediatament la tonyina per fer-li donar volta i volta i retirar-la immediatament. Deixarem de nou sol el sofregit i hi afegirem els fideus, els hi donarem unes voltes i hi abocarem l'aigua bullent. Passats, deu minuts, hi afegirem de nou el peix i una picada feta amb all (els del principi, es clar)  i julivert. si fos el cas, hi afegirem més aigua calenta i deixarem que cogui a foc fort uns cinc minuts més. Deixarem reposar amb el foc apagat uns cinc minuts més i ja ho podem servir.

1 comentari:

Gemma ha dit...

Ostres, no he fet mai els fideus amb tonyina, però crec que han de quedar sensacionals. Cuinada volta i volta la tonyina queda boníssima!

Seguidors