Aprofitant que encara estem en temporada de tonyina, hem preparat aquests deliciosos fideus. Un plat molt complert, que no implica una elaboració complicada, ni passar-se una estona excessivament llarga a la cuina. El més recomanable és utilitzar la ventresca de la tonyina, i coure a peces, però en aquest cas, nosaltres varem optar per a utilitzar uns filets de tonyina i perquè quedessin millor al plat, els varem tallar a daus.
Ingredients (per a dues persones):
2 ventresques de tonyina (o bonítol) d'aproximadament uns 400 g de pes total
(nosaltres varem utilitzar tonyina a daus, com ja he dit abans)
200 gr de fideus
1 ceba
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
all i julivert
aigua calenta aprox. mig litre
oli i sal
Possarem l'aigua en una olla i l'escalfarem fins que quasi bulli i llavors la mantindrem al foc a temperatura alta.
En una cassola, enrossirem els alls pelats. Quan agafin color, els treurem i els reservarem. Ara, sofregirem la ceba tallada molt petita, quan sigui transparent, hi afegirem el pebrot verd també tallat ben petitó. Quan hagin agafat color, hi afegirem els tomàquets ratllats, i immediatament la tonyina per fer-li donar volta i volta i retirar-la immediatament. Deixarem de nou sol el sofregit i hi afegirem els fideus, els hi donarem unes voltes i hi abocarem l'aigua bullent. Passats, deu minuts, hi afegirem de nou el peix i una picada feta amb all (els del principi, es clar) i julivert. si fos el cas, hi afegirem més aigua calenta i deixarem que cogui a foc fort uns cinc minuts més. Deixarem reposar amb el foc apagat uns cinc minuts més i ja ho podem servir.
1 comentari:
Ostres, no he fet mai els fideus amb tonyina, però crec que han de quedar sensacionals. Cuinada volta i volta la tonyina queda boníssima!
Publica un comentari a l'entrada