dissabte, 8 de gener del 2011

Esgarraet

 Durant la nostra visita a la ciutat de València del mes de novembre vàrem tenir l'oportunitat de provar a diversos restaurants aquest plat tan popular allà: l'esgarraet. Malauradament, semblava que no s'acabaven de posar d'acord amb tots els ingredients: mai no faltaven les olives i el pebrot escalivat i el bacallà esqueixat (perdó, esgarrat), però hi havia qui hi posava ceba escalivada, qui li posava all talladet...en fi, sempre ballava algun altre ingredient.
Després de tants dies de fartalera, convenia alguna recepta més lleugereta, així que ahir varem optar per fer esgarraet de primer plat per donar-li una treva a l'estómac. És una amanida on predomina el pebrot, no pas el bacallà!

Ingredients:
1 pebrot vermell
bacallà desalat
olives (en aquest cas, kalamata; però van bé les d'Aragó o les arbequines)
oli
all (opcional)
ceba (opcional)

Començarem per escalivar el pebrot (i la ceba s'hi fos el cas): per exemple, posar-lo sota el gratinador i anant girant-lo fins que la pell sigui negreta i bufada i la carn tova. El traiem del forn, el deixem refredar tapat dins d'un pot o en un plat tapat (el millor seria escalivar-lo a les brases, però no tenim xemeneia ni barbacoa a casa). Quan sigui fred, li traiem la pell i les llavors i el fem a tiretes ben fines, més petites que si féssim escalivada.
A part, esqueixem el bacallà. També petitet. Barregem en un plat el pebrot, el bacallà , la ceba i l'all tallat ben petit si fos el cas. Tirem les olives pel sobre i ho reguem tot amb un raig generós d'oli.

6 comentaris:

Chez Lola ha dit...

El esgarraet es un dels meus plats favorits. A casa el fem en albergina, pimentó, abaejo i olivetes.. molt bo!

Elena ha dit...

Buah, en ma casa no n'ha portat mai d'olives xD
Ara, feiem diferents variants: alberginia, pimentó i ceba (època vegetariana) ; pimentó, abaetxo i alberginia; abaetxo, ou dur i oli d'oliva; ...
Això si, en honor a ma mare sempre en allets tallats xicotets!

Anirac ha dit...

hola Chez Lola i Moniateta,
gràcies pels comentaris..el provarem amb albergínia i amb ou dur també! ha d'estar molt bó...i a l'estiu no vegis!! uhmmmm

Narcís ha dit...

Bacallà, pebrot, olives negres, oli, ummmmmmmm!!! que bo !!
Venen ganes de fer-ho. No cal fer gaires sofisticacions per gaudir d'un bon menjar.
Salut

Ornella ha dit...

Buono!! Non lo sapevo che la pellicina dei peperoni si dovesse togliere a freddo..per questo ho sempre faticato!! Grazie! Un abbraccio

Gemma ha dit...

Escalivada i bacallà esqueixat...mmm... Un plat senzill, gustós, sa i lleuger, m'encanta!

Seguidors