diumenge, 2 de gener del 2011

Galtes de porc amb figues

 Aquesta recepta és la típica combinació de dolç i salat, una combinació de galta de porc amb la dolçor de les figues seques. Feia dies que teníem per la nevera aquestes galtes, i aprofitant que també teníem un grapadet de figues seques, vàrem aprofitar per cuinar aquest plat típic de les comarques de Girona.

Ingredients(2 persones):
2 galtes de porc
12-14 figues seques
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
1 all
vi ranci (o cognac si no en tenim)
sal i pebre

Posarem les figues amb remull primer durant una mitja hora amb aigua i després durant una altra mitja hora (com a mínim) amb vi ranci.
En una cassola, hi tirem un raig d'oli i hi fem enrossir les galtes. Quan siguin ben rosses, les traiem i les reservem. Al mateix oli hi tirem la ceba tallada ben menuda i quan comenci a estar transparent, els tomàquets ratllats. quan el sofregit comenci a estar fet, hi tirem els alls tallats ben menuts. Deixem que segueixi coent-se, quan sigui tot ben confitat, hi tornem a posar les galtes, hi tirem el vi ranci on teníem les figues i deixem que s'evapori. Passats uns minuts, hi tirem un parell de gots grossos d'aigua, tapem la cassola i deixem que cogui. Passat uns vint minuts, hi tirem les figues, rectifiquem de sal i deixem que cogui uns deu minuts més o fins que la carn sigui cuita.

1 comentari:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

M'agrada la idea de les figues.
Ho provaré
Salut!

Seguidors