dissabte, 12 de març del 2011

Faves a la catalana

Aprofitant que estem en temporada de faves i de carxofes, vàrem fer aquesta recepta tant tradicional. Boníssima, però potser no sigui la més indicada pels qui vulguin controlar el colesterol o mantenir la línia, ara, que per altra banda, un cop de tant en tant, tampoc no pot fer massa mal.

Ingredients (2 persones):
2 kg de faves amb la pell
2 alls tendres
2 talls de cansalada
4 talls de cap de costella
2 talls de botifarra de faves
2 carxofes
1 tomàquet
1 ceba
1 copa d'anís
1 copa de vi ranci
1 branca de menta fresca

Començarem per a fer un bon sofregit amb ceba tallada menuda i els alls tendres també tallats ben petits. Hi afegirem la branqueta de menta i deixarem que es cogui tot plegat fins que la ceba es torni transparent i estigui cuita.
Afegirem llavors, la carn: la cansalada i el cap de costella, la deixarem enrossir.
Quan la carn tingui color, afegirem les dues copes de licor i tot seguit, hi afegirem les faves que haurem desgranat (podem afegir alguna tavella tendreta) i tindrem en aigua fresca per netejar-les. No cal escorrer-les, de fet es millor agafar-les amb les mans i anar posant-les a l'olla, així afegirem una miqueta d'aigua, no molta, però que ens anirà be per coure-les. Afegim també les carxofes pelades i tallades a octaus. Afegirem també el tomàquet sencer o tallat en dues meitats.
Deixarem que es cogui amb l'olla ben tapada (és imprescindible que tapi molt be). A l'últim moment, quan tot sigui ja quasi cuit, afegirem els dos talls de botifarra. Si queda sec, hi afegirem una mica més d'aigua, però amb molt de comte, perquè no ens ha de quedar aigualit.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quines faves tan bones, me'n menjaria un bon plat per dinar!!

Narcís ha dit...

Que bones les faves a la catalana, la botifarra, el cap de costella, la menta...
El que no sabia es que s’hi posava anís i vi ranci. Això li deu donar un toc ummmmm!
Bona cuina

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Ummmmm!
Aviat, aviat en faré. T'han quedat de cine, crec que quan les fagi et vindré a visitar el bloc

Delicias ha dit...

Quina delicia!!! Es un dels plats de la gastronomia catalana que m'agrada més, pero sóc de les no afortunades en el tema del colesterol i tot i que m'agraden molt no les puc preparar. Les teves fan una pinta, de vici....

Petons!!!

Seguidors