dimecres, 22 de febrer del 2012

Coca de sardina pel dimecres de Cendra

Acaba ja el Carnaval i acaba es clar, amb l'Enterrament del Rei Carnestoltes o/i el de la Sardina...per a celebrar tant trist esdeveniment, hem preparat aquesta Coca amb Sardina...fa uns anys que apareixen aquestes coques o una versió similar a les pastisseries de Barcelona, no sabria dir si és un costum gaire antic, sincerament no les recordo de petita, però estan ben bones!

Ingredients ( 2 persones):
250 g de coca de pa
2 sardines de la costa (ull! amb els guardiacivils o arengades pot quedar molt forta)
1 ceba grossa
1/2 pebrot
1 tomàquet (se'ns va passar)

Começarem per a preparar el pa de coca tal i com expliquem aquí.

A part, tallarem en juliana les verdures i el tomàquet a rodanxes i ho trempem, es a dir, ho deixem reposar amb una mica de sal i un raig d'oli unes hores abans de cuinar-los.

Les sardines les desescatem si cal i les deixem amb una mica d'oli també.

Estirem la pasta de la coca i hi posem per damunt la ceba i el pebrot, també el tomàquet. Comte de no afegir el suc (aigua de fet) que hagin fet. Posem al forn ja calent a 200º. Quan estigui la coca a mig fer, hi posem també les sardines. Deixem que agafi color la coca. Quan la traiem del foc, hi tirem pel damunt un raig d'oli.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

ui, feia anys que no sentia això dels "guàrdiacivils"! :)

trifasic de baileys ha dit...

pobreta sardina, amb lo bona que es!!! una coca fantastica! petons

Ornella ha dit...

Che buone le sardine preparate così!! Io amo molto questo pesce! Grazie per la ricetta:)

Judith ha dit...

Deliciosa!!

conpanyvino ha dit...

Les coques siguin del que siguin són boníssimes i aquesta en particular amb sardines, molt original!

Seguidors