dijous, 12 d’abril del 2012

Amanida de faves amb calamarsets

Hem aprofitat la combinació de la temporada de faves i  bon temps per a fer aquesta amanida deliciosa. Naturalment, si ho preferim o estem fora d'època es pot fer també amb faves congelades.

Ingredients (4 persones):
1kg de faves amb tavella per persona o 700g de faves desgranades
300 g de calamarsets petits i nets
2 grans d'all pelats i picats amb julivert
oli

per la vinagreta:
16 cullerades soperes d'oli
1 ou dur pelat i picat
3 cullerades de vinagre (millor si és de xerès)
3 o 4 fulles de menta fresca netes i picades
sal i pebre negre mòlt

Es desgranen les faves i es fan bullir en aigua salada fins que siguin cuites. S'escorren, es passen per aigua freda i es reserven.

En una paella es posen a coure els calamarsets ben nets i escorreguts. Si fossin massa grossos, els tallem a trossets (com a la foto). Quan l'aigua que fan es comenci a evaporar, hi afegim l'all i el julivert picats, es remena una mica, se li tira un raig d'oli i es deixa coure. Es retira del foc i es reserva.


Mentrestant, farem la vinagreta barrejant bé tots els ingredients i amanint-ho amb sal i pebre negre al gust.
Barregem faves i calamarsets o escampem les faves damunt una plàtera i posem els calamarsets al centre, com vulguem o ens sembli millor. Tirem la salsa pel damunt i barregem o servim la salsa a part.

Avís! la vinagreta aquesta ens port servir també per amanides de verdures, de pasta, d'arròs o carns i peixos freds.

3 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

QUin platet més complet!! m'agrada la idea de menjar faves amb calamar, tot i que mai ho he provat, crec. Proposta apuntada per un àpat ideal!!! petns

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Ohhhhhhhhhhhhhhh!!!

La cuina de l'Eri ha dit...

Un platet... irresistible! Petons

Seguidors