dilluns, 9 d’abril del 2012

Ratali 2.0 (pastissets de moniatos hindús)

Fa un parell de mesos que vàrem descobrir un bloc molt interessant amb un apartat de receptes hindús, des de llavors n'hem fet algunes adaptacions amb resultats sempre molt satisfactòries. Les adaptacions, hem d'avisar, les hem fetes bàsicament perquè resulta un xic difícil trobar totes les espècies i (sobretot) les herbes fresques que són part fonamental de les receptes índies; es probable que això faci que les nostres versions siguin potser un pèl (o molt) allunyades en gust de les autèntiques receptes, però que hi farem! El resultat de totes maneres, ha sigut realment bo i original.

Ingredients (2 persones):
2 moniatos grossos
1 o 2 guindilles verdes fresques (de venda a colmados exòtics sobretot)
pebre vermell picant al gust
1/2 cullerada cúrcuma en pols ( es pot variar)
1 cullerada de comí en pols
1 cullerada de fonoll en gra
1 cullerada de cafè de coriandre molgut
oli per fregir
farina d'arròs (de venda en herboristeries i botigues de productes bio i naturalistes)
(la recepta també duia; 1 cullerada de chap masala, assafètida i fulles de coriandre)

Començarem pel pelar els moniatos i tallar-los a daus. Els bullirem fins que siguin tendres, colarem i reservarem. Quan siguin freds, els aixafem amb una forquilla fins fer-ne un puré homogeni.

Afegim totes les espècies al puré de moniatos i barregem. Si ens queda molt líquid, hi afegim farina d'arròs. Caldrà que tinguem al final del procés, una pasta apta per a fer boletes.Salem.

Comencem a fer boletes de pasta i quan les tinguem, les aixafem una mica de forma que ens quedin com monedes gegantines. Les arrebossem amb farina d'arròs.

Mentrestant posarem una paella amb oli al foc; quan l'oli sigui ben calent, començarem a fregir-hi les boles de moniato. Quan siguin ben cuites i dauradetes per fora, les retirem del foc, les posem damunt de paper absorbent perquè s'assequin de l'excés d'oli. Les servim calentes.


1 comentari:

Gemma ha dit...

M'encanta el moniato!!!
I amb aquesta barreja d'espècies han de quedar uns pastissets molt gustosos i aromàtics.

Seguidors