dijous, 5 d’abril del 2012

Formatge de cabra salat

Un bon dia, ens vam adonar que en una coneguda cadena de supermercats venien llet de cabra..i ens va venir la idea de provar de fer-ne formatge! Ens vem decidir per la forma més senzilla, però alhora vam decidir (tenint en ment els formatges salats sicilians) fer la prova d'afegir-hi sal .

Ingredients:

1 litre de llet de cabra
el suc de mitja llimona (per fer de quall)
sal comuna
sal gruixuda


un colador
un drap fi i net


Posem a bullir la llet en un cassó. Quan estigui a punt de bullir, li tirem el suc de llimona. Fem que bulli tres cops. Veurem que la llet es "talla" (si bé no és molt evident), ja tenim el quallat i el xerigot.


Posem el drap al colador, fent que les puntes pengin pels costats i colem el líquid (xerigot) a través d'ell. Retindrem el quallat que salarem al gust amb la sal fina. Tanquem el drap donant.li forma de bola i premsem el formatge o bé "escanyem" el drap per que deixi anar el líquid. Arrebossem la part externa del drap amb sal gruixuda.Millor si fiquem tot el formatge encara embolicat amb el drap en contacte amb sal gruixuda, deixem reposar com a mínim una nit. Quan més temps estigui, més sec quedarà i més fort de sal! comte!

Nosaltres el vàrem tenir tota una nit. A l'endemà desemboliquem el formatge del drap i ja el podem consumir. Queda una textura sequeta, tirant a formatge de rulo i un gust potent.

2 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

SIii??? us va quedar bé!! jo només he provat de fer mató i va quedar força bé per ser la primera vegada. Amb el que m'agrada el formatge de cabra hauré de provar la teva recepta urgentment!!! petons i gràcies per compartir l'experiment!!

Narcís ha dit...

Molt i molt interessant. Ho haurem de provar

Seguidors