dissabte, 5 de maig del 2012

Llacets cu' niru di siccia v2.0

Un altra recepta aprofitant els experiments per fer la pasta casolana; aquest cop una versió de la pasta amb tinta de sípia. Aquesta recepta també la vam provar per primer cop a Sicilia i per això li hem posat el títol de l'entrada amb sicilià, en italià seria "al nero di seppia". De fet la vàrem fer per aprofitar "restes" de la nevera: unes proves per a fer llacets amb la pasta feta a casa i un potet amb tinta de sípia que teníem al congelador i que en principi ens havia de servir per a fer un arròs negre. La meva és una versió una mica lliure, doncs per començar no teníem sípia, només la tinta!

Ingredients (2 persones):
200 g de pasta feta a casa (aquí)
1 o 2 alls
1 tinta de sípia
1/2 got de vi blanc
1 tomàquets ratllats madurs
 sal i pebre negre
bitxo opcional tallat a trossets

En una paella , posem a enrossir els alls pelats i tallats ben finets. Quan comencin a agafar color, hi tirem el vi blanc i la tinta, quan s'hagi evaporat el vi, hi afegim el tomàquet ratllat (i el bitxo si volem). Deixem coure per uns 20 minuts, que la salsa es concentri. Rectifiquem de sal i de pebre.

A part, courem la pasta i quan sigui cuita, l'escorrerem i la reservarem.

Quan hagi passat el temps o la salsa estigui ben concentrada, hi afegim la pasta, hi donem uns tombs i quan estigui tot ben remenat, ho servim.

Seguidors