dijous, 17 de maig de 2012

Puré de patates hindú

Un altra versió lliure d'una recepta de la Índia (l'original aquí). Una manera diferent de preparar un puré de patates, aromàtic , amb un tot de picant (o molt si ho preferiu) i un color pintoresc. Les proporcions d'espècies es poden variar al gust.

Ingredients (2 persones):
4 patates bullides amb pell i tot
llet
1 manac de coriandre fresc
1 cullerada sopera de llavors de comí
1 cullerada sopera de llavors de fonoll
1 cullerada sopera de cúrcuma
1 cullerada de cafè de coriandre en pols
1 bitxo
pebre negre

Pelem les patates ja bullides i les aixafem amb una forquilla.

En una cassola, hi tirem un raig d'oli i quan comenci a escalfar-se, hi tirem unes llavors de comí, si espeteguen, es que ja està prou calent. Tirem la resta de llavors i deixem que es coguin un minutet.
Fora del foc, per si de cas, hi tirem un raig de llet. Ho tornem al foc i deixem que bulli un parell de minuts. Hi afegim la cúrcuma, el bitxo, el pebre negre, el fonoll i el coriandre.

Deixem que cogui uns minuts més, ho retirem del foc i ho barregem amb el puré. Salem. Barregem les fulles picades de coriandre amb el puré i ja ho tindrem llest per servir.

1 comentari:

Roser Cañadell ha dit...

Aquest puré té una pinta d'escàndol! Petons

Seguidors