dimarts, 26 de juny del 2012

Got tricolor de gelat de mango, iogurt i granissat de cireres


Unes postres refrescants i que ens permeten jugar amb els colors i les textures. Són molt fàcils de fer i es pot variar fàcilment també les fruites si aquestes no us agraden o no les teniu a mà. Es pot fer prèviament i "muntar" el got ens portarà només un moment.Les quantitats estan fetes una mica a ull. El granissat i el gelat es millor fer-los amb temps, el dia abans per exemple; la crema de iogurt, es pot fer a l'últim moment. És millor muntar el got amb màniga pastissera, quedarà més polit, però si tenim presa o no la tenim a mà, a cullerades també farà el fet.

Ingredients (4 persones):

pel gelat de mango:
1 mango gros
1 iogurt grec
1 cullerada sopera de sucre
cardamom


pel granissat de cireres:
cireres (1 bol)
aigua
1 o 2 cullerades de sucre

per la capa de iogurt:
2 iogurts grecs
1 cullerada de mel suau


Començarem per fer el gelat: pelarem i tallarem el mango i el posarem en un cassó amb una cullerada de sucre. Ho posem a foc fluix i ho deixem fins que sigui quasi com melmelada. Deixem refredar, hi afegim el cardamom i el iogurt i ho triturem amb el túrmix. Ho aboquem en un carmanyola o similar que pugui anar al congelador. Congelem. De tant en tant, el traurem i remenarem perquè sens quedi ben fi.

Per a fer el granissat, posarem al foc un cassó amb aigua i sucre i prepararem un almívar. Mentrestant, despinyolarem les cireres i les passem pel passapurés o bé pel turmix. Colem, per treure'ls-hi la pell i que quedi ben fi. Quan l'almívar sigui ben fet el deixem refredar i llavors, hi afegim el puré de cireres. Ho aboquem en un recipient que pugui anar al congelador i ho deixem fins que sigui ben congelat.

Per a fer la crema de iogurt: agafem els dos iogurts grecs i els barregem amb la mel fins que quedi tot ben homogeni.

Quan arribi el moment de muntar el got, posem una capa de gelat de mango al fons, al mig una capa de crema de iogurt i a dalt de tot, el granissat de cireres. Servim immediatament.

7 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Boníssima idea. I tu ho has dit, refrescant! Això del granisat de cirera... mmm!!! Em tempta molt, eh? hehe. Petons

trifasic de baileys ha dit...

fantastic aquest postre! te tot el que m'agrada!! petons

sandra/ josemaria ha dit...

unes postres fabulós, ha d'estar boníssim

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Refrescant i saludable. He de provar de fer més coses amb iogurt.

Fórmules Culinàries ha dit...

Però quin postre més complert!!
n'hi ha per tots els gustos! i amb la caloreta que fa aquest va ideal per refrescar-nos!!

Gemma ha dit...

Una combinació sensacional i molt vistosa! I amb la calor que fa aquests dies, aquestes postres refrescants vénen molt de gust!

La cuina de l'Eri ha dit...

Excel.lent combinació! Molt refrescant i super bo. Petons

Seguidors