dimecres, 9 de maig del 2012

Mongetes amb bolets i botifarra esparracada

Un altra plat amb llegums, aquest cas completissim perquè duu també botifarra. Nosaltres l'hem fet en aquesta ocasió amb mongetes pilariques, però es poden fer servir la que es prefereixin. del ganxet, fesols de santa pau, banyolins, etc. També en aquest cas hem fet servir bolets secs, però obviament també podem fer-ne servir de frescos.

Ingredients (2 persones):
300 g de mongetes cuites a casa (aquí)
un tall de botifarra de perol
un grapat de bolets secs (en aquest cas, ceps)
les verdures amb les que hem bullit les mongetes prèviament
1 ceba

El dia abans o durant el mati o quan tinguem temps, bullim les mongetes. El dia qua les cuinem, colem les mongetes, separem les verdures i guardem una mica del brou de bullir-les per si de cas. A la ceba li traiem els claus d'olor i els descartem.

Si els bolets són secs , un parell d'hores abans els posem en remull.

Pelem i piquem ben menuda la ceba (la que no hem fet servir per coure les mongetes!). La fem enrossir a foc lent en una paella. Quan la ceba sigui cuita hi afegim les verdures de coure les mongetes prèviament passades pel passapuré o aixafades amb la forquilla. Quan hagi donat un parell de voltes, hi tirem els bolets remullats (prèviament colats). Deixem que cogui tot plegat i que els bolets evaporin l'aigua si cal.

Ara tallem la botifarra de perol i l'esparraquem, es a dir,  li traiem la pell i en fem trossos no gaire petits aixafant-los amb la forquilla. Ho afegim a les verdures que couen en la paella. Donem uns tombs a tot plegat i llavors hi afegim les mongetes. Deixem que coguin uns minuts, si cal hi afegim una mica de brou de les mongetes, rectifiquem de sal i pebre i servim.


1 comentari:

Con pan y vino ha dit...

Ostres que bones!!! quina gana només de veure-les!!

Seguidors