Aquest cop hem fet una coca ben perfumada: hi hem afegit a la pasta un bon pessic de farigola! Ha quedat deliciosa, així que ho haurem de repetir...
Ingredients (2/3 persones):
pel farcit:
2 albergínies grosses
pebre blanc
oli
per la pasta:
250 g de farina de força
4 g de sal
5 g de llevat de forner
150 g d'aigua
25 g d'oli d'oliva
un pessic de farigola
Començarem per pelar les albergínies i tallar-les a daus. Les salarem i les deixarem en un escorredor perquè perdin l'aigua i no amarguegin.
Ara farem la pasta de la coca, i per tant, posem
en un bol la farina, el llevat, la sal, l'aigua, la farigola i l'oli. Es millor que el llevat el dissolgueu
prèviament amb uns 50 g d'aigua (dels 150 g totals!). Quan ho tinguem
ben barrejat, fem una bola i ho deixem reposar uns 15 minuts.
Hi
ha diverses maneres de pastar, nosaltres fem aquesta: agafem la bola i
l'estirem molt suaument amb el palmell de la mà com si féssim un
massatge, la pleguem de nou sobre ella mateixa i la girem 90º a
l'esquerra. Repetim l'operació 16 vegades. Deixem reposar 15 minuts,
deixant la pasta en forma de bola en el bol untat d'oli. Tot això, ho
farem amb les mans una mica untades d'oli i amb el marbre de la cuina o
la superfície on treballem també untada una mica amb oli
Aquest
procés el repetim 3 cops, al final del tercer cop, bolegem la pasta (es
a dir, la fem girar com si fos una pilota, sempre suaument) i la deixem
reposar en el bol enfarinat, en un lloc fosc sense corrents d'aire i
amb el bol tapat una hora i mitja més o menys o fins que dobli el seu
volum.
Passat aquest temps, estirem la pasta amb l'ajut del corró i
la posem sobre la llauna que vagi al forn prèviament enfarinada.Escamparem pel damunt els daus d'albergínia, amanirem amb sal, pebre blanc al gust i un bon raig d'oli.
El
forn el tindrem ben calent i a 225º i hi tindrem ficat un atuell tipus
plat o safata petita que resisteixi al foc al costat d`'on hagi d'anar la
coca si hi ha prou lloc o a sota de tot del forn.Enfornarem
la coca. Prèviament tindrem una mica d'aigua escalfant. Immediatament
que enfornem la coca, tancarem la porta del forn, agafarem l'aigua i
obrirem de nou i ràpidament, tirarem una mica d'aigua dins de l'autell ,
de forma que el forn s'omplirà de vapor. Tanquem.
Deixem
l'aigua dins del forn uns 10 minuts. Després la traiem i baixem també
el forn una mica , a 200º. deixem que s'acabi de fer la coca, uns 10-15
minuts més.
Quan la coca sigui cuita, la traiem del foc, i hi tirem un altre bon raig d'oli pel damunt.
2 comentaris:
Que bona que us ha quedat! Sóc una amant de les herbes als plats, així que aquesta coca segur que m'agradaria. Petons
una combinació de faula albergínies amb aquestes herbes ha d'estar bonissim
Publica un comentari a l'entrada