dijous, 23 d’agost del 2012

Coca de farigola amb albergínies

Aquest cop hem fet una coca ben perfumada: hi hem afegit a la pasta un bon pessic de farigola! Ha quedat deliciosa, així que ho haurem de repetir...

Ingredients (2/3 persones):
pel farcit:
2 albergínies grosses
pebre blanc
oli


per la pasta:
250 g de farina de força
4 g de sal
5 g de llevat de forner
150 g d'aigua
25 g d'oli d'oliva
un pessic de farigola


Començarem per pelar les albergínies i tallar-les a daus. Les salarem i les deixarem en un escorredor perquè perdin l'aigua i no amarguegin.


Ara farem la pasta de la coca, i per tant, posem en un bol la farina, el llevat, la sal, l'aigua, la farigola i l'oli. Es millor que el llevat el dissolgueu prèviament amb uns 50 g d'aigua (dels 150 g totals!). Quan ho tinguem ben barrejat, fem una bola i ho deixem reposar uns 15 minuts.

Hi ha diverses maneres de pastar, nosaltres fem aquesta: agafem la bola i l'estirem molt suaument amb el palmell de la mà com si féssim un massatge, la pleguem de nou sobre ella mateixa i la girem 90º a l'esquerra. Repetim l'operació 16 vegades. Deixem reposar 15 minuts, deixant la pasta en forma de bola en el bol untat d'oli. Tot això, ho farem amb les mans una mica untades d'oli i amb el marbre de la cuina o la superfície on treballem també untada una mica amb oli

Aquest procés el repetim 3 cops, al final del tercer cop, bolegem la pasta (es a dir, la fem girar com si fos una pilota, sempre suaument) i la deixem reposar en el bol enfarinat, en un lloc fosc sense corrents d'aire i amb el bol tapat una hora i mitja més o menys o fins que dobli el seu volum.
Passat aquest temps, estirem la pasta amb l'ajut del corró i la posem sobre la llauna que vagi al forn prèviament enfarinada.Escamparem pel damunt els daus d'albergínia, amanirem amb sal, pebre blanc al gust i un bon raig d'oli.

El forn el tindrem ben calent i a 225º i hi tindrem ficat un atuell tipus plat o safata petita que resisteixi al foc al costat d`'on hagi d'anar la coca si hi ha prou lloc o a sota de tot del forn.Enfornarem la coca. Prèviament  tindrem una mica d'aigua escalfant. Immediatament que enfornem la coca, tancarem la porta del forn, agafarem l'aigua i obrirem de nou i ràpidament, tirarem una mica d'aigua dins de l'autell , de forma que el forn s'omplirà de vapor. Tanquem.

Deixem l'aigua dins del forn uns 10 minuts. Després la traiem i baixem també el forn una mica , a 200º. deixem que s'acabi de fer la coca, uns 10-15 minuts més.

Quan la coca sigui cuita, la traiem del foc, i hi tirem un altre bon raig d'oli pel damunt.

2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Que bona que us ha quedat! Sóc una amant de les herbes als plats, així que aquesta coca segur que m'agradaria. Petons

sandra/ josemaria ha dit...

una combinació de faula albergínies amb aquestes herbes ha d'estar bonissim

Seguidors