divendres, 10 d’agost del 2012

Coca tovada mallorquina d'albercocs

Aquesta recepta l'hem vista al blog bojosperlacuina i deseguida hem volgut provar-la , doncs ens ha fet molta gràcia l'ús de la patata en unes postres..el resultat:espectacular!! flonja i deliciosa!

Ingredients (6-8 persones):

220 g de farina
2 ous
30 g de llard
90 g de patata bullida amb pell i després aixafada
80 g de sucre (i un grapat més per empolsinar la coca abans d'enfornar-la)
29 g de llevat de forner
25 g d'oli d'oliva
10-12 albercocs madurs


Començarem per netejar els albercocs, tallar-los per la meitat i treure'ls-hi el pinyol. Els posem en un bol amb una mica de sucre i els deixem marinar.

En un bol gros, barregem el llard amb el sucre fins que estigui tot ben homogeni. Dissolem el llevat en aigua i ho afegim al llard i al sucre i seguim barrejant.  Afegim un a un els ous, i quan siguin ben incorporats, hi afegim la patata bullida i pesada aixafada amb la forquilla. Barregem bé i mirem que no se'ns facin grumolls. Si la patata no està tèbia, es faran grumolls i no es podrà arreglar!

Afegim llavors, l'oli i la farina i treballem la pasta amb moviments suaus com si pastéssim. Passats uns 10 minuts, formem una bola i deixem reposar tapada amb un drap en un lloc sense corrents d'aire. Deixem que dobli el seu volum.

Quan hagi doblat el seu volum, la tornem a treballar i la tornem a deixar reposar fins que dobli de nou el volum. quan hagi passat el temps apropiat, estirem la pasta a una llauna untada de llard  i deixem que torni a pujar de nou. Quan hagi pujat de nou fins el doble de volum, hi posem pel damunt els albercocs i hi tirem molt de sucre pel damunt. Enfornem a 180` fins que sigui cuita la coca.

3 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

bonissima amb aquests albercocs ha d'estar de mort

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hum!!!!!! Ara per berenar...

Fórmules Culinàries ha dit...

Doncs si, molt curiós això d'utilitzar patata! s'haurà de provar!!

Seguidors