divendres, 2 de novembre del 2012

Pastís de pasta de full farcida de poma

La recepta d'avui ens la va explicar una cambrera molt simpàtica en un restaurant francès; és molt fàcil de fer, sobretot , es clar, si compres la pasta de full ja feta.
Parlant de pasta de full, nosaltres ens l'hem feta a casa moltes vegades, doncs si bé és una mica entretinguda, el resultat no té ni punt de comparació amb les que venen ja preparades al supermercat. Malauradament, cal comprar una mantega especial que només vénen (que nosaltres sapiguem) a un lloc a Barcelona i que la ven a peces d'1 kg, cosa que és un problema alhora de conservar-la: es pot congelar, dura un any, però ocupa un espai considerable.
Aquest cop vam tenir la idea de preguntar en un forn de la Barceloneta on comprem de tant en tant, si ens vendrien pasta de full; el resultat ha sigut excel.lent! La pasta ha pujat molt més que les de "super" i ha quedat molt més lleugera, contribuint sens dubte a l'èxit espaterrant que va tenir el pastís.

Ingredients:
1 placa de pasta de full (millor si es feta a casa o d'un forn de confiança)
1 branqueta de vainilla
20 g de mantega
2 o 3 pomes dolces grosses
1 llimona
pomes
1 gotet de conyac o de licor de pomes o de licor dolç
sucre llustre per decorar

Començarem per pelar i tallar a daus les pomes i ruixar-les amb suc de llimona perquè no ennegreixin.

En una paella, hi posarem la mantega, afegirem les pomes i la beina de la vainilla, si pot ser, oberta longitudinalment amb l'ajut d'un ganivet. També hi posarem la copa de conyac i una cullerada de sopa d'aigua. A foc molt lent, deixarem que cogui fins que tingui la consistència d'una melmelada. Llavors, retirarem la beina de vainilla.

Estirem la meitat de la pasta de full damunt una placa que pugi anar al forn. Punxem la superfície amb una forquilla. Escampem pel damunt el puré de poma ja fred i tapem amb l'altra meitat de la pasta de full. Segellem les vores amb l'ajut d'una forquilla i si cal, mullant-les una mica amb aigua.  Fem uns foradets a la "tapa" del pastís perquè surti l'aire de la cocció (si no rebentaria). En torn de la pasta de full i damunt la llauna esquitxem una mica d'aigua (això ajuda a que pugi millor).

Enfornem a 180 graus fins que sigui ben rosseta la pasta. Quan la traiem, la posem damunt d'uns estalvis o d'una reixeta perquè es refredi sense estovar-se. Quan sigui ben freda, l'empolsinem amb sucre llustre.


4 comentaris:

Unknown ha dit...

Sembla una recepta ben fàcil i amb moltes variants!

sandra/ josemaria ha dit...

facil i per lleparse els dits

Fórmules Culinàries ha dit...

No m'estranya que tingués èxit amb la pinta que té!
No he provat de fer mai pasta de full, però no sabia que es necessitava una mantega especial...
ptns!!

Tapa't de tapes ha dit...

Quina delícia! el toc de sucre glaç hi queda molt bé!

Seguidors