dimarts, 12 de febrer de 2013

Carxofes arrebossades


Aprofitant que estem en temporada de carxofes pengem aquesta recepta ben fàcil i ben bona. Com a aperitiu o com acompanyament, mai no en tindries prou!


Ingredients (4 persones):
4 carxofes
1 llimona
1 branca de julivert
farina
sal
aigua freda

Netegem les carxofes de les seves fulles exteriors més dures. Les tallem a octaus i els hi traiem el borrissol interior. Les submergim en un bol amb aigua, un raig de llimona i la pell exterior de mitja llimona i una branca de julivert. Això evitarà que s'ennegreixin mentre les preparem totes.

En un plat barregem farina amb un pessic de sal i aigua freda fins a obtenir una pasta fluida. Arrebossem els talls de carxofa en aquesta pasta i els posem en una paella amb l'oli ben calent. Deixem que es coguin i agafin un color dauradet.

Quan les traguem del foc, les posem damunt de paper absorbent per treure'ls-hi l'excés d'oli.

1 comentari:

Roser ha dit...

que bones!!! m'encanten les carxofes! cuites de la forma que siguin!! petons

Seguidors