Una recepta molt senzilla treta d'un receptari típic de la zona d'Alvèrnia. Molt senzilla de fer (repeteixo) i molt gustosa. En aquest cas l'hem fet amb peres, però també la podem fer amb pomes dolces.
Ingredients:
2-3 peres de Puigcerdà o de Conference
150 g de farina
100 g de sucre
3 ous
500 ml de llet
una cullerada d'anís
1 llimona (per que no s'ennegreixi la llimona)
sucre per decorar
Tallem a llunes primes les peres i freguem els trossos amb llimona a mesura que els anem tallant perquè no ennegreixin.
Mentrestant, barregem la farina amb el sucre i els ous i quan tinguem una pasta llisa i homogènia i a poc a poc perquè no s'agrumolli la pasta, hi afegim la llet i al final de tot, l'anís.
Repartim les peres en una llauna prèviament untada amb mantega. La llauna cal que sigui alta com a mínim 3 o 4 dits. Si cal, folrarem la llauna amb paper de forn; llavors caldrà que untem la llauna, posem el paper i untem el paper per sobre.
Un cop repartides les peres, hi aboquem amb compte la pasta. Enfornem a 180º fins que la pasta sigui cuita.
Deixem refredar un cop ben cuita i hi tirem sucre pel damunt just abans de servir-la.
2 comentaris:
Sí que ho sembla, de fàcil! I no hi ha res millor que viatjar a altres països a través de la cuina i la rebosteria... gràcies per comptartir-ho, Carina!
Em sembla que ho intentarem de fer, és de les receptes que m'agraden a mi, de les fàcils!!
Publica un comentari a l'entrada