diumenge, 19 de maig del 2013

Fonoll gratinat al forn

El fonoll no és gaire emprat a la nostra cuina, com a molt és fa servir pels caldos i en el cas de les llavors per aromatitzar el peix bàsicament. A Italia en canvi el fan servir força com a verdura, a les amanides o com acompanyament del plat principal. Aquesta és una versió de la recepta del fonoll gratinat que és força popular i presenta forces variants.

Ingredients (2 persones):
2 fonolls (el bulb)
1 o 2 cullerades soperes de pa ratllat (o sopa torrada que li deien abans a la Garrotxa)
1 o 2 cullerades de formatge ratllat
sal i pebre
mantega

Es netegen els bulbs i se'ls hi treu alguna part lletjota que puguin tenir. Els tallem a rodanxes no gaire gruixudes. En una olla amb força aigua els fem bullir fins que siguin quasi bé cuits. Els escorrem i els refredem amb aigua freda.

Posem un raig d'oli en una llauna que pugui anar al forn, repartim els fonolls pel damunt, salem i empebrem i cobrim amb una barreja de pa ratllat i formatge ratllat. Repartim trossets de mantega pel damunt.

Posem la llauna a gratinar fins que tingui un color dauradet. Si creiem que el fonoll pot estar una mica massa cru, podem posar el forn i fer que s'acabin de coure.

3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Quina bona idea, Carina. A mi m'encanta el fonoll. M'agrada molt fet a la planxa, o trossejat amb l'amanida. Així al forn no l'he tastat mai, m'apunto la teva proposta! Petons

Unknown ha dit...

és veritat, aquí no en tenim tradició, en canvi a França i al Marroc és molt utilitzat cuit, com una verdura més... m'apunto la recepta!

trifasic de baileys ha dit...

M'encanta el fonoll pero fet aixi no l'he provat mai! apuntat! petons

Seguidors