dilluns, 12 d’abril del 2021

Conill amb llenties

 

Una recepta del cuiner Santi Taura que vàrem veure per la televisió de les illes balears i ens va agradar al moment! Per menjar amb cullera i no parar...

Ingredients (2-3 persones):

1/2 conill amb fetge i tot
250 g de llenties pardines
2-3 pastanagues
1 pebrot verd mitjanet
1 ceba
tomàquets xerry o d'untar al gust
1 xirivia
1 porro
herbes: llorer, farigola, marduix
2-3 alls
pebre vermell dolç


Posem en aigua les llenties pardines. No cal tenir-les en remull tota la nit, però millor passar-lis una mica d'aigua per a treure'ls-hi la pols i mirar si hi ha alguna pedreta.

En una cassola enrossim el conill prèviament salat i empebrat. Quan  el conill comenci a agafar coloret, hi podem afegir les verduretes (pebrot, ceba, xirivia, porro) picolades ben fines i les herbes. Quan comencin a transparentar, hi afegim els tomàquets i el pebre.  vermell.  Afegim tot seguit les llenties escòrregudes i aigua que ho cobreixi tot pel damunt d'uns tres dits del conjut. Tapem i posem el foc a fort fort fins que comenci a bullir, llavors ho baixem al màxim i ho deixem coure tapat fins que les llenties siguin cuites. Rectifiquem de sal, i ja ens ho podem menjar!

Seguidors