dimecres, 29 de maig de 2013

Pollastre amb menta i mel


Aquesta és una recepta que ens pot servir molt bé per un dia de festa: senzilla de fer, sense grans complicacions en els ingredients i amb un pèl d'exotisme, l'única dificultat es estar atent a la cocció i anar "pintant" de tant en tant el pollastre amb la barreja que us indicarem.

Ingredients (4-5 persones):
1 pollastre de pagès sencer i ja net
uns brots de menta fresca
1 o 2 alls al gust
1 llimona
1/2 tassa de mel
una mica de gingebre en pols
60 g de mantega

Trinxeu els alls i la menta i barregeu-ho totamb el gingebre. Poseu per sota la pell del pollastre la barreja i també per dins del pollastre.

Lligueu les potes i les ales del pollastre amb fil d'embastar perquè en coure'l no perdi la forma.

Escalfeu la mantega i barrejeu-hi el suc d'una llimona i la mel.

Encengueu el forn a 180º. Saleu i empebreu el pollastre i pinteu-lo amb la barreja de mantega i mel.

Per coure'l ho podem fer o bé a l'ast (si en tenim) o be posant-lo damunt la graella del forn i a sota, una llauna amb aigua. Deixem que cogui així a poc a poc i de tant en tant, pinteu de nou el pollastre amb la barreja de mantega, llimona i mel.

5 comentaris:

Marina A.F. ha dit...

Ha de ser molt aromàtic, aquest pollastre!

Con Pan y Vino ha dit...

És molt exòtic!!! m'agrada la combinació de menta amb mel i gingebre :-)

ELS FRUITS SABOROSOS ha dit...

ho hauré de provar de fer! té molt bona pinta

Georgina Cuina del Marroc ha dit...

té mooooolt bona pinta! :) i senzill de fer, com a mi m'agrada ;)

M Glòria ha dit...

Que boooooo!
Jo faig una barreja semblant, sense el gingebre, i faig les costelles de porc, queden molt bones. Ho provaré amb pollastre!!!
Ah! Celebro que t'agradés la coca de cireres amb massa de forner, es com m'agrada mes a mi!
Ptnts
Dolça

Seguidors