dimarts, 25 de febrer del 2014

Cabrit al forn amb Ras-el-hanout

Avui presentem primer una forma de coure al forn el cabrit i el xai de forma molt sana i sense gaires greixos; segon un acompanyament molt bo a base d'all, julivert i una de les espècies més famoses del Marroc: el Ras-el-Hanout (ens l'han portada expressament des de Tànger!).

Ingredients (3-2 persones):
1/4 de cabrit (les costelles i la cuixa)
all i julivert al gust
Ras-el Hanout al gust
oli
sal i pebre
aigua

Una graella per posar damunt la llauna
una llauna de parets altes que omplirem amb l'aigua (dos dits)

Fem que el carnisser ens marqui les costelles i la cuixa perquè després la poguem tallar a taula bé.

Preparem en un got una barreja d'oli (3 o 4 dits), all i julivert picolats ben fins al gust i la quantitat de Ras-el-Hanout que volguem.

Salem i empebrem el cabrit. Encenem el forn a 180-190º.

Posem al forn la llauna amb l'aigua i damunt la graella que no arribi a tocar l'aigua, es clar. Damunt la graella, hi posem els talls de cabrit. Deixem que cogui i cada 10 o 15 minuts, untem el cabrit amb l'oli i les espècies i el girem. El tenim al forn, aproximadament 1h i mitja o fins que sigui ben cuit.

D'aquesta manera queda ben tendra i sense gens de greix. L'aigua ajuda a mantenir l'humitat i que ens quedi ben tendre tot. El greix que pogui tenir el cabrit (o el xai) degotarà a la llauna amb l'aigua i no embruta el forn. Si no tenim Ras-el-Hanout, hi podem posar una altra espècie que ens agradi o cap ni una..

Servirem acompanyat d'una escalivada o d'un puré de patates o una amanida.

2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Bona idea, això de posar-hi raz-al-hanout, a casa ens encanta per carns estofats!

Mònica Tarradellas ha dit...

Encara recordo les olors de les espècies als carrers del Marroc! Un país que em va fascinar!

Seguidors