Avui presentem primer una forma de coure al forn el cabrit i el xai de forma molt sana i sense gaires greixos; segon un acompanyament molt bo a base d'all, julivert i una de les espècies més famoses del Marroc: el Ras-el-Hanout (ens l'han portada expressament des de Tànger!).
Ingredients (3-2 persones):
1/4 de cabrit (les costelles i la cuixa)
all i julivert al gust
Ras-el Hanout al gust
oli
sal i pebre
aigua
Una graella per posar damunt la llauna
una llauna de parets altes que omplirem amb l'aigua (dos dits)
Fem que el carnisser ens marqui les costelles i la cuixa perquè després la poguem tallar a taula bé.
Preparem en un got una barreja d'oli (3 o 4 dits), all i julivert picolats ben fins al gust i la quantitat de Ras-el-Hanout que volguem.
Salem i empebrem el cabrit. Encenem el forn a 180-190º.
Posem al forn la llauna amb l'aigua i damunt la graella que no arribi a tocar l'aigua, es clar. Damunt la graella, hi posem els talls de cabrit. Deixem que cogui i cada 10 o 15 minuts, untem el cabrit amb l'oli i les espècies i el girem. El tenim al forn, aproximadament 1h i mitja o fins que sigui ben cuit.
D'aquesta manera queda ben tendra i sense gens de greix. L'aigua ajuda a mantenir l'humitat i que ens quedi ben tendre tot. El greix que pogui tenir el cabrit (o el xai) degotarà a la llauna amb l'aigua i no embruta el forn. Si no tenim Ras-el-Hanout, hi podem posar una altra espècie que ens agradi o cap ni una..
Servirem acompanyat d'una escalivada o d'un puré de patates o una amanida.
2 comentaris:
Bona idea, això de posar-hi raz-al-hanout, a casa ens encanta per carns estofats!
Encara recordo les olors de les espècies als carrers del Marroc! Un país que em va fascinar!
Publica un comentari a l'entrada