dimarts, 25 de març del 2014

Pasta fullada de mató i melmelada de fruita i pasta de full de formatge

Recepta fàcil, fàcil...la pasta fullada es pot fer a casa, però necessitarem una mantega especial...per tant, es força més ràpid anar a comprar-ne una de congelada al super o, molt millor, si coneixeu algun forn o pastisseria que en venguin, compreu-la-hi a ells i notareu la diferència!! segur! En aquest cas, varem aprofitar retalls que ens havíen quedat de fer la coca de llardons.

Ingredients:

per la pasta fullada dolça
de mató i melmelada:
planxa de pasta fullada
un cullerada grossa de mató per pasta
melmelada al gust, però molt millor si és de taronja amarga o de peres espèciades

per la de formatge:
planxa de pasta fullada
formatge rullo de cabra
farigola per decorar (també podria ser orenga o sèsam torrat)
ou batut per pintar la pasta


Estirarem la pasta amb el corró.

Per la pasta fullada dolça:

Tallarem quadradets de la mida que volguem, caldrà que sigui un nombre parell doncs un serà la part de dalt i l'altre serà per tapar la pasta.

En el quadrat que faci de cul de la pasta , hi posarem una cullerada de mató i al damunt una de melmelada. Taparem amb un altre quadradet i segellarem els costats amb l'ajut d'una forquilla, aixafant i juntant les puntes.  Esta bé que punxem primer de posar una mica el tros d'abaix de la pasta, així no pujarà tant i no mourà gaire el farcit. Pintarem amb ou batut i decorarem amb sèsam torrat per exemple.

Per la pasta fullada salada:

Tallarem la pasta a triangles sempre per parells per a fer de cul i de tapa. Si volem, podem fer altres formes: rodones, quadrats....

Al tros que faci de cul, hi posarem formatge de cabra i una mica de farigola. Taparem amb un altre tros de pasta i segellarem amb l'ajut d'una forquilla, anant aixafant les puntes. També es millor que abans de posar el formatge, punxem una mica la part d'abaix de la pasta, quedarà millor. Pintarem amb ou batut i decorarem amb farigola ( també pot ser orenga).

Posem les pastes damunt una llauna que pugui anar al forn i enfornem a foc calent (200º). Quan la pasta hagi pujat i estigui dauradeta, la podem treure del foc. Compte! no obrir abans d'hora o no pujarà la pasta de full.



2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Quines pastes més bones, Carina!! I fàcil de fer, oi?

Teresa ha dit...

Molt bones!!quan de joc ens dona la pasta de full a la cuina, eh? i tot queda fantàstic!

Seguidors