dimecres, 1 d’octubre de 2014

Croquetes de peix amb curry verd


Aquesta recepta l'hem fet , en part, per aprofitar i donar-li altres usos a la pasta de curry verd que tenim a la nevera més enllà dels plats típics d'Indonèsia.

Ingredients:

(unes 15 peces)
250 g de qualsevol peix (aproximadament), nosaltres un de congelat del que no recordem ni el nom
1 ceba grossa
pasta de curry verd
dues cullerades de farines ben grosses i plenes
3/4 l de llet

per les croquetes:
1 ou
farina
farina de galeta

Vàrem comprar peix congelat del que no recordem el nom, creiem que quedaria encara millor amb una barreja de diferentes menes i inclús hi podriem afegir alguna barreta de peix d'aquestes de les amanides....

Descongelem el peix i li traiem la pell i les espines. Si no es congelat, directament li treiem la pell i les espines.

En una paella grossa, enrossirem la ceba tallada petita. Quan sigui cuita hi afegirem dues cullerades de farina, els hi donarem un parell de voltes, perquè no estiguin crues, hi tirarem el peix ben escorregut. Donarem un altre parell de voltes i hi afegirem la llet i la pasta de curry verd. Rectificarem de sal.

Remenarem constantment fins que la pasta quedi ben lligada i faci bombolles que exploten a la superfície (volcanets) i la pasta es desenganxi sola de les parets. La posarem en una plàtera ben escampada i quan sigui una miqueta més freda, hi posarem un paper-film de cuina pel damunt, per evitar que faci crosta.

A l'endemà farem les croquetes.

Per fer-les, dividirem la pasta en porcions iguals. Prepararem un plat amb farina, un altre amb farina de galeta i un altre amb l'ou sencer batut. Anirem passant les porcions en forma ja de croqueta per la farina, l'ou i finalment la farina de galeta, per després posar-les en una paella amb força oli ben calent. Quan la croqueta sigui ben rossa, la traiem i la posem sobre paper absorbent per eliminar l'excès d'oli.

Cal recordar sempre en afegir el curry verd, que les espècies d'un dia per un altra, augmenten la potència, per tant, si no volem que sigui molt picant, millor posar-ne només una miqueta.


1 comentari:

Marina A.F. ha dit...

No l'he vist mai, el curri verd. Serà qüestió de buscar-ne i intentar fer unes croquetes ben bones com les teves! Petons

Seguidors