dilluns, 20 d’octubre de 2014

Pancakes ( o coquetes) clàssics americans

Aquests pancakes ( o potser hauria de dir coquetes?) són delicioses a l'hora d'esmorzar i tampoc no gaire difícils de fer. Ens hem portar la recepta de la nostra visita estiuenca al Canada on és part pràcticament obligada de l'esmorzar. Per quedar tal i com a ells els hi agraden la paella ha de ser petita, doncs han de ser gruixodotes.

Ingredients (6-8 peces)

135 g de farina
1 ou mig batut
1 culleradeta de llevat tipus royal
2 cullerades soperes de sucre
1 pessic de sal
2 cullerades soperes d'oli
130 ml de llet

una mica d'oli per engreixar la planxa o una paella petita.

Barregem en un bol gros la farina, el llevat , el sucre i la sal. A part, barregem també la llet i l'ou mig batut.  Afegim els líquids a la farina. Barregem bé fins que tot sigui ben homogeni i ho deixem reposar uns 20-30 minuts.

Mentrestant engreixem la paella o la planxa amb una mica d'oli untat en un paper que refregarem per la superfície. Escalfem la paella i aboquem amb un cullerot la quantitat suficient perquè ens quedi gruixuda. Quan comencin a sortir bombolles a la superfície la girem i deixem que cogui de l'altra banda.

Servim amb mel o melmelades o nocilla.

Seguidors