divendres, 8 de maig del 2015

Sípia amb pèsols


Aprofitant la temporada de pèsols frescos vam fer aquesta recepta tan tradicional! bon´ssima, de les de sucar pa sense parar..

Ingredients (2 persones):
2 sípies mitjanes netes (guardar la melsa)
400 gr de pèsols sense desgranar
1 ceba mitjana
2 o 3 tomàquets ben madurs1 got de vi blanc

per la picada:
1 llesqueta de pa fregit
5 o 6 ametlles torrades
1 presa de xocolata
julivert

Començarem per fregir una llesqueta de pa sec en una cassola amb oli. Reservem.

Posem els alls picadets a la mateixa cassola amb el mateix  oli  i, quan comencin a enrossir, hi tirem la ceba i deixem que cogui. Quan sigui cuita, i hi tirem el tomàquet ratllat i salat i deixem que el sofregit es cogui i es concentri.Hi tirem el vi blanc i deixem que evapori l'alcohol i es torni a reduir.

Quan el sofregit sigui ben fet, hi afegim la sípia neta i tallada a trossos, inclosa la melsa. Abaixem el foc perquè cogui a foc lent i tapem la cassola si cal. Quan la sípia sigui mig cuita, i afegim els pèsols nets i desgranats i una mica d'aigua si cal. Tapem i deixem que vagi fent xup-xup lentament. Salem i empebrem.

Quan faltin un parell o màxim cinc minuts per parar el foc, hi afegim la picada que tindrem feta a part: en un morter hi piquem el pa fregit, un all cru, les ametlles torrades i pelades, el julivert fresc trinxat i la presa de xocolata amb una mica de sal. Deixatem amb una mica de  suc, barregem amb la resta de la salsa i deixem que acabi de coure. Ha de quedar un pèl sucosa.




1 comentari:

Palmira POM ha dit...

Aquests plats tan típics són boníssims... aquest any encara no l'he preparat però ja sé que ho faré pel proper cap de setmana!
Petons
Palmira

Seguidors