dimarts, 5 de maig del 2015

Croquetes de coliflor

Ara les coliflors comencen a estar un pèl fora de temporada, nosaltres a plena temporada vam aprofitar per fer un puré amb una coliflor previament bullida i després aprofitar-la per a fer aquestes croquetes per anar de picnic...boníssimes!

Recepta (per a unes 20 croquetes)
1/2 coliflor
2 cullerades ben curulles de farina
llet
nou moscada
mantega
1 ou
farina
farina de galeta

Començarem per bullir la coliflor i , un cop ben cuita, reduir-la a puré amb l'ajut d'una forquilla.

Mentrestant, en una paella grossa, hi tirem un raig d'oli i la ceba tallada en juliana (una bona quantitat). Quan comenci a tenir color, hi afegirem el puré de coliflor. Es passa tot per la paella, se'ls hi dóna unes voltes i es treu i es passa per la picadora.

A la mateixa paella, hi tornem a tirar un raig d'oli o aprofitem el que hagi quedat (millor) i hi afegim la mantega i un parell de cullerades ben plenes soperes de farina. Es deixa coure, i quan comenci a agafar color i la farina ja no tingui gust a cru, hi afegim una mica de llet i deixem que es lligui tot. Llavors hi afegim tota la carn i un altre raig de llet, sal, pebre i nou moscada. Ho treballem tot molt bé perquè ens quedi ben lligat. Remenem durant uns 20 minuts a foc baix, fins que quedi una pasta ben espessa, i es desenganxi de les parets i la superfície bombollegi. Es rectifica de sal i pebre i s'aboca a una plàtera. Quan hagin passat uns minuts, tapem la pasta amb un paper flim de cuina per evitar que s'ens faci crosta. Deixem refredar.

Quan la pasta sigui ben freda, amb una cullera sopera en fem porcions. A cada porció, se li dóna la forma allargada tìpica i es passa primer per  farina, després per ou batut i per últim per farina de galeta.

Es prepara una paella amb força oli i quan l'oli sigui calent es van posant les croquetes. Quan tinguin un bonic color daurat, es treuen del foc i es posen damunt de paper  de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.

3 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

que buenos

Palmira POM ha dit...

Quines croquetes més bones! Així tothom s'anima a menjar coliflor, oi?
Petons
Palmira

anirac ha dit...

Moltes gràcies pels comentaris!!

Palmira, sí és una bona manera d'"enganyar" a la gent perquè en mengi!! :-)

Seguidors