dilluns, 12 d’octubre del 2015

Bacallà a batalha reis

Una recepta portuguesa de bacallà que com veureu és molt senzilleta de fer i es pot tenir preparada i tot amb temps.

Ingredients (2 persones):

4 peces bacallà sec
4 patates
2 all
2 ous durs
julivert

Començarem posant en remull el bacallà de la forma acostumada.

Quan arribi el dia de menjar-lo, bullirem les patates i les tallarem a rodanxes.

A part, torrarem lleugerament el bacallà a la planxa. Quan sigui un pèl cuit (compte que no ens quedi eixarreït), el retirem del foc, li traiem la pell i l'esqueixem amb les mans. El posem en una cassola amb oli calent i el deixem reposar.

En una cassola de fang, hi posem una capa de rodanxes de patates, al damunt una capa de bacallà i ho amanim amb pebre negre. Fem capes fins que se'ns acabin les patates i el bacallà, però procurant acabar amb una capa de patates.

A part, fem una picada amb els rovells d'ous durs, els alls, pebre negre i oli fins que tingui una consistència de salseta.  A part, picolem les clares d'ou. També picolem el julivert .

Ara, abocarem pel damunt de les patates i el  bacallà les clares i el julivert i per damunt de tot la salseta de rovells. Servim.

2 comentaris:

Palmira POM ha dit...

El bacallà ens agrada de mil maneres a casa i d'aquesta manera mai l'he menjat però ben bon i ben senzill si que ho es!
Petons i bona setmana
Palmira

Teresa ha dit...

Què bo és el bacallà!! no li calen grans acompanyaments! una cassoleta molt bona!

Seguidors