Ingredients (2-3 persones):
2-3 carabassons
1 ceba
formatge gallec esmicolat Cebreiro
marduix sec en fulletes
per la pasta:
200 g de farina
150 g d'aigua
un pessic de sal
una miqueta de sucre
1 cullerada sopera d'oli
1/2 sobre de llevat de forner en pols
Començarem per pelar i tallar a bocins no gaire menuts els carbassons i la ceba. Amanim amb oli, sal i marduix. Reservem
En un bol gros, barregem tots els ingredients i un cop tinguem una pasta homogènia, ho passem al marbre lleugerament enfarinat i la treballem una mica. Ho tornem al bol i deixem que dobli el volum ben tapat el bol amb un drap en un lloc sense llum directa i sense corrents d'aire.
Quan la pasta hagi llevat, l'estirem amb el corró i la posem damunt d'una llauna que pugi anar al forn, prèviament enfarinada. Hi posem pel damunt la ceba i i el carbassó prèviament escorreguts i hi amanim amb un fil d'oli. Ho enfornem a foc calent (180º).
Quan la coca sigui cuita, esmicolem el formatge pel damunt i amb el foc apagat, ho deixem reposar uns minuts més; després ho retirem del foc;atenció! si mentre cou el recapte es cou massa, ho podem tapar amb paper de forn.
Servim calenta o freda amanit amb una miqueta d'oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada