dilluns, 26 de setembre de 2016

Caps de xai estofats


De petits menjàvem sovint cap de xai a la graella, però la barbacoa fa molt de temps que es va trencar i el cap va desaparèixer del nostre menù...fa poquet vam veure en un blog valencià (aquí) on hi havia una recepta per fer-los al forn i deseguit vam decidir de repeteir-la...un cop amb els ingredients comprats, vam caure que aquests dies estem sense forn...què podíem fer? Vam improvisar alguns canvis...

Ingredients (per persona):
1 cap de xai tallat per la meitat
2 o 3 patates petites
1 ceba grossa
1 tall de llimona
1 branca grossa de julivert
1 fulla de llorer
1 got de vi blanc
1 got d'aigua
pebre vermell dolç
sal i pebre negre
alls al gust

Salem i empebrem el cap de xai. L'amanim també amb el pebre vermell i el resevem.

Agafem una cassola amb tapa i hi aboquem un raig d'oli, quan sigui calent hi afegim els alls sencers i pelats i la ceba tallada a talls grossos. Deixem que suï una mica i hi afegim les patates tallades grollerament no molt gruixudes. També hi afegim el llorer.

Passats uns minuts, hi afegim el cap, el got de vi, el got d'aigua i el julivert i la llimona. Tapem i deixem que cogui a foc baixet. Girem un cop o dos el caps amb molta cura. Quant les patates siguin cuites i la llengua també, podem servir.

Seguidors