dilluns, 12 de desembre del 2016

Conill amb castanyes i moniatos

Aquesta recepta és 100% de tardor i el resultat és espectacular; una de les nostres receptes favorites per menjar conill..

Ingredients (4 persones).
1 conill a trossos d'aproximadament 1 kg
1 moniato mitjà
24 castanyes aprox.
1 ceba
2 tomàquets madus
10 ametlles
alls i julivert al gust
1 fulla de llorer
farigola
1 gotet de vi ranci o conyac

En una cassola  amb oli s'hi posen 2 o 3 alls i quan comencin a agafar coloret, es treuen i reservem. En el mateix oli, hi posem el conill ja salat i empebrat i a foc lent deixen que agafi també color. Hi afegim, llavors, la ceba picolada fina.

Quan la ceba comenci a transparentar, hi aboquem el tomàquet ratllat i salat. Se li dona unes voltes i s'hi afegeix un gotet de vi ranci o conyac. Si el guisadet està sec, s'hi tira també una miqueta d'aigua o brou vegetal suau. Es tapa quan l'alcohol s'hagi evaporat i es deixa que cogui fent la xup-xup lentament.

Mentrestant, agafem un cassonet amb aigua i la fem bullir. Quan estigui bullint, hi tirem les castanyes a les que prèviament haurem fet un tall. Deixem que bulli de nou i contem dos o tres minuts. Les traiem del foc i les pelem mentre encara siguin tèbies. Les afegim a la cassola amb el conill.

Pelem el moniato i el tallem a dauets petits i també ho afegim a la cassola.

En un morter, piquem els alls prèviament enrossits, una mica de sal (evitarà que els alls saltin), julivert i les ametlles.En fem una pasta ben fineta i ho reservem fins que el conill sigui quasi bé cuit. Ho afegim a a cassola llavors, deixatant-lo amb una mica del suc del conill i ho deixem coure deu minutets més. Apaguem el foc  i ja ho tenim!

Està més bon d'un dia per un altre.



Seguidors