dilluns, 5 de desembre de 2016

Crumble de prunes claudies i avellanes


Una recepta molt típica de la cuina anglesa i que cada cio és més popular aquí..com veureu és molt fàcil de fer.

Ingredients:
100 g de mantega
100 g de farina
100 g d'avellanes torrades i picades
50 g de sucre
1 veina de vainilla
10 0 12 prunes claudies maduretes
1 cullerada sopera de conyac

ES treu el pinyol de les claudies i es posen en un bol amb la polpa de la vainilla i una cullerada sopera de sucre. ES remena i s'hi posa una cullerada de rom o conyac. DEixem reposar.

En una paella amb mantega hi posem tot el colntingut del bol es donen unes voltes i es reserva.

En un bol, hi posem la farina i les avellanes trinxadetes, el sucre i la mantega ben freda i amb les mans ho treballem fins a tenir grumolls, pero no una pasta homogènia! han de quedar boletes o grumolls i si cal ho anem posant a la nevera si la mantega s'estova massa.

En una llauna de parets altes o font fonda hi posem les prunes i pel damunt la pasta treballada i enfornem a forn amb el gratinador ben calent i ho deixem torrar. ES important que el gratinador estigui ben calent, volem que gratini pero que no deixi desfer-se a la mantega. SErvim tèbi o fred.

Seguidors