dimarts, 20 de desembre de 2016

Crema de castanyes


Una recepta ben fàcil de fer amb un producte de temporada (tot i que sovint no sigui baratet). Una forma diferent de menjar castanyes..

Ingredients (2 persones):

300 g de castanyes crues (aproximadament
1 ceba mitjaneta
bolets (moixernons en el meu cas)
cansalada a daus (opcional)


Començarem per hidratar els moixernons posant-los en aigua.

Escaldarem les castanyes amb aigua bullent: els hi fem un tall i quan bulli l'aigua en una olla grossa, les hi tirem, deixem que bullin un parell de minuts i les retirem. Aprofitem que estiguin tèbies per treure'ls-hi la pell més fàcilment. Reservem.

En una olla fonda, posem un raig d'oli i la ceba pelada i tallada grollerament, deixem que suï una mica i hi tirem també les castanyes. Passats uns minuts, hi aboquem aigua calenta per a cobrir les castanyes i una mica més i deixem que bulli fins que siguin toves. Salem i empebrem, deixem que bulli un parell de minuts més i retirem del foc.

Quan les castanyes siguin una miqueta fredes, les passem pel túrmix fins a obtenir una crema fina.

A part, en una paella, sofregim els daus de cansalada i quan tinguin coloret, hi afegim els moixernons escorreguts, els saltejem i els retirem del foc.

Servim la crema en bols i ho guarnim amb la cansalada i els bolets.

Seguidors