Una recepta ben senzilla i amb ingredients fàcils de tenir a casa...
Ingredients:
2 pomes grogues
canyella en pols
1 llimona (el suc)
per la pasta:
200 g de farina
150 g d'aigua
un pessic de sal
una miqueta de sucre
1 cullerada sopera d'oli
1 culleradeta de cafe de llevat de forner en pols
un raig de ratafia o un altre licor
Començarem per pelar i tallar les pomes a llunes i les freguem amb la llimona o hi aboquem el suc pel damunt.
Començarem per a fer la pasta : en un bol gros, barregem tots els ingredients i un cop tinguem una pasta homogènia, ho passem al marbre lleugerament enfarinat i la treballem una mica. Ho tornem al bol i deixem que dobli el volum.Taparem el bol amb un drap i el posarem en un lloc sense llum directa i sense corrents d'aire.
Quan la pasta hagi llevat, l'estirem amb el corró i la posem damunt d'una llauna que pugi anar al forn prèviament enfarinada. Deixem que llevi de nou una estona.
Llavors hem de pelar i tallar les pomes a llunes i les freguem amb la llimona o hi aboquem el suc pel damunt.
Escampem els talls de poma pel damunt i empolsinem amb canyella. Ho arruixem amb el licor. Enformem a 200º.
Quan la coca sigui cuita, parem el forn i ho deixem reposar uns minuts més. Podem tornar a arruixar la coca amb més licor.
atenció! si mentre cou el recapte es cou massa, ho podem tapar amb paper de forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada