dimarts, 27 de desembre del 2016

Coca de pomes i canyella

Una recepta ben senzilla i amb ingredients fàcils de tenir a casa...

Ingredients:

2 pomes grogues
canyella en pols
1 llimona (el suc)

per la pasta:

200 g de farina
150 g d'aigua
un pessic de sal
una miqueta de sucre
1 cullerada sopera d'oli
1 culleradeta de cafe de llevat de forner en pols

un raig de ratafia o un altre licor

Començarem per pelar i tallar les pomes a llunes i les freguem amb la llimona o hi aboquem el suc pel damunt.

Començarem per a fer la pasta : en un bol gros, barregem tots els ingredients i un cop tinguem una pasta homogènia, ho passem al marbre lleugerament enfarinat i la treballem una mica. Ho tornem al bol i deixem que dobli el volum.Taparem el bol amb un drap  i el posarem en un lloc sense llum directa i sense corrents d'aire.

Quan la pasta hagi llevat, l'estirem amb el corró i la posem damunt d'una llauna que pugi anar al forn prèviament enfarinada. Deixem que llevi de nou una estona.

Llavors hem de pelar i tallar les pomes a llunes i les freguem amb la llimona o hi aboquem el suc pel damunt.

Escampem els talls de poma pel damunt i empolsinem amb canyella. Ho arruixem amb el licor. Enformem a 200º.

Quan la coca sigui cuita, parem el forn i  ho deixem reposar uns minuts més. Podem tornar a arruixar la coca amb més licor.

atenció! si mentre cou el recapte es cou massa, ho podem tapar amb paper de forn.


Seguidors