dimarts, 28 de juny de 2016

Truita de sonsos

Una altra recepta ben senzilleta amb sonsos...Ràpida de fer perquè, recordeu, no cal netejar els sonsos ni treure'ls-hi les espines ni res,i un cop cuit, no és nota res de res.

Ingredients (per una persona=:

150 g de sonsos
2 ous
un raig de llet
sal
oli.

Fregim els sonsos sense enfarinar en una paella amb una mica d'oli i mentrestant batrem els ous i hi afegirem un raig de llet.Salem.

Quan els sonsos siguin cuits (no patiu si es desfan una miqueta) hi aboquem els ous batuts i deixem que quallin per sota. Quan tinguem feta una capa o costra sota, amb l'ajut d'un plat soper i un bon cop de canell i certa decisió, girem la truita (fora del foc!), tornem la truita a la paella fent lliscar el plat i deixem que qualli per la part que encara està crua (al girar-la hem deixat la part ja cuita i amb "crosteta" a dalt).

Quan la truita sigui cuita de totes dues bandes la traiem del foc i servim.

divendres, 17 de juny de 2016

Coca de carabassó i formatge Cebreiro

Una altra coca amb la pasta de pa que fem últimament aprofitant que tenim sobrets de llevat de fornet en pols.
Ingredients (2-3 persones):

2-3 carabassons
1 ceba
formatge gallec esmicolat Cebreiro
marduix sec en fulletes

per la pasta:

200 g de farina
150 g d'aigua
un pessic de sal
una miqueta de sucre
1 cullerada sopera d'oli
1/2 sobre de llevat de forner en pols

Començarem per pelar i tallar a bocins no gaire menuts els carbassons i la ceba. Amanim amb oli, sal i marduix. Reservem

En un bol gros, barregem tots els ingredients i un cop tinguem una pasta homogènia, ho passem al marbre lleugerament enfarinat i la treballem una mica. Ho tornem al bol i deixem que dobli el volum ben tapat el bol amb un drap en un lloc sense llum directa i sense corrents d'aire.

Quan la pasta hagi llevat, l'estirem amb el corró i la posem damunt d'una llauna que pugi anar al forn, prèviament enfarinada. Hi posem pel damunt la ceba i i el carbassó prèviament escorreguts i hi amanim amb un fil d'oli. Ho enfornem a foc calent (180º).

Quan la coca sigui cuita, esmicolem el formatge pel damunt i amb el foc apagat, ho deixem reposar uns minuts més; després ho retirem del foc;atenció! si mentre cou el recapte es cou massa, ho podem tapar amb paper de forn.

Servim calenta o freda amanit amb una miqueta d'oli.

dijous, 9 de juny de 2016

Albergínies a l'estil de les Garrigues

Un altra recepta per a fer les albergínies, aquesta força senzilla i que millora d'un dia per l'altre...aquesta recepta és típica de la comarca de les Garrigues.....

Ingredients (2 persones):

3 albergínies mitjanes
1 ceba mitjana
3-4 tomàquets ben madurs
1 all
sucre i sal
pebre vermell dolç (una cullerada de cafè)
brou o aigua

per la picada:
julivert
5-6 ametlles torrades
1 all cru

Pelem les albergínies i les tallem a rodanxes, les salem i deixem que perdin un xic d'aigua i per tant amargor.

Quan hagi passat una estona (mitja hora mínim), les enfarinem i fregim en oli calent. Reservem.

Fem un sofregit de la següent manera: picolem la ceba ben petita i l'all també, ho sofregim en una cassola alta a foc baix fins que sigui ben transparent. Hi afegim el tomàquet ratllat, una mica de sal i un xic de sucre i una mica de pebre vermell dolç. deixem que es concentri el sofregit i hi afegim llavors un got de brou o aigua.

Afegim al sofregit les albergínies i deixem que facin xup-xup a foc lent amb la cassola tapada. Al final d'aquest termini, hi afegim la picada i deixem que cogui cinc minuts més i servim.



divendres, 3 de juny de 2016

Tostons fregits

Aquest passat cap de setmana hem fet tostons fregits, un plat típic de tot Centreamerica i que ens serveix molt bé com a pica-pica o com acompanyament de carns o peixos. Cal reconèixer que no és gaire diatètic però és realment bo....

Ingredients :

plàtan mascle ben madur
sal i oli

Com veureu, és ben senzill...

Tallem el plàtan a rodanxes no gaire primes i les fregim lleugerament en oli roent. Les retirem del foc i les aixafem amb una forquilla o similar i les retornem al foc. Quan siguin ben rossetes, les retirem , les posem damunt de paper de cuina per absorvir l'excès d'oli i ho salem.

Seguidors