Un altre plat amb l'ànec de caça que ens vàrem portar de l'Ebre i amb una recepta també tastada a l'Ebre.....
Ingredients (4 persones):
1 ànec a octaus
2 o 3 carxofes
1 tomàquet madur
1 ceba grossa
1 all
1 fulla de llorer
1 mica de farigola (una branqueta)
1 got de vi negre (opcional)
Netegem al màxim de greix l'ànec i el salem i empebrem.
Posem una cassola amb un xic d'oli a escalfar i sofregim l'ànec fins que agafi color. Si cal, retirem part del greix que s'hagi fet. Hi afegim la ceba tallada ben petita i el tomàquet ratllat i les herbes. Deixem que sofregeixi. Hi afegim si volem, una copa de vi negre i deixem que redueixi.
A part, pelem les carxofes i les tallem a quarts. Perquè no ennegreixin, les posem amb aigua amb julivert i llimona. Les bullim amb aigua fins que siguin mig cuites.
Afegim les carxofes mig cuites a l'ànec i una mica d'aigua de bullir-les. Abaixem el foc, tapem i deixem que cogui.
Una altra opció seria fregir les carxofes arrebossades amb una mica de farina i afegir-les a l'ànec, llavors ens caldrà un brou de verdures suau o d'ànec per a coure l'ànec.I ull! les carxofes les afegirem després del brou i quan l'ànec sigui ja quasi cuit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada