D'una visita al Delta de l'Ebre en varem tornar carregats de productes de l'anguila...Aquesta recepta l'hem feta amb el xapadillo...una preparació molt tradicional que consisteix en deixar assecar l'anguila per a conservar-la millor
Ingredients (4 persones):
400 g de fesols de Santa Pau ja cuites
200 g de xapadillo d'anguila
2 tomàquets ben madurs
1 ceba
vi ranci
1 fulla de llorer
per la picada:
un pessic de canyella
uns brins de safrà
2 alls
julivert
7-8 avellanes torrades
Farem una picada amb els ingredients abans descrits i la reservarem.
En una cassola o en una olla i amb un raig d'oli, sofregirem la ceba tallada menudeta fins que es torni transparent. Hi afegirem el llorer i un raig de vi ranci. Deixem que s'evapori el licor i hi afegim el tomàquet ratllat i salat. Deixem que cogui el sofregit i que es concentri.
Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi afegim els fesols, un cullerot escàs d'aigua i ràpidament els talls d'anguila (els podriem haver fregit lleugerament abans de fer la ceba en el mateix oli si volem) i quan comenci a fer xup-xup, hi afegim la picada. Sacsegem tot i deixem que faci xup-xup un parell de minuts. Ja ho tenim!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada