dijous, 31 de maig de 2018

Guisat de xapadillo amb mongetes

D'una visita al Delta de l'Ebre en varem tornar carregats de productes de l'anguila...Aquesta recepta l'hem feta amb el xapadillo...una preparació molt tradicional que consisteix en deixar assecar l'anguila per a conservar-la millor

Ingredients (4 persones):

400 g de fesols de Santa Pau ja cuites
200 g de xapadillo d'anguila
2 tomàquets ben madurs
1 ceba
vi ranci
1 fulla de llorer

per la picada:
un pessic de canyella
uns brins de safrà
2 alls
julivert
7-8 avellanes torrades

Farem una picada amb els ingredients abans descrits i la reservarem.

En una cassola o en una olla i amb un raig d'oli, sofregirem la ceba tallada menudeta fins que es torni transparent. Hi afegirem el llorer i un raig de vi ranci. Deixem que s'evapori el licor i hi afegim el tomàquet ratllat i salat. Deixem que cogui el sofregit i que es concentri.

Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi afegim els fesols, un cullerot escàs d'aigua i ràpidament els talls d'anguila (els podriem haver fregit lleugerament abans  de fer la ceba en el mateix oli si volem) i quan comenci a fer xup-xup, hi afegim la picada. Sacsegem tot i deixem que faci xup-xup un parell de minuts. Ja ho tenim!!

Seguidors