dimarts, 12 de juny del 2018

Formatge en escabetx

Aquesta recepta és d'un cuiner de la tele balear , el Santi Taula; a casa som fans dels programes de cuina de la tele de les illes perquè sempre fan cuina molt senzilla, fàcil i econòmica.

Ingredents:

formatge de cabra tipus burgos o mató a talls o rectangles
2 o 3 fulles de llorer
1 o 2 brots de farigola
pebre negre
1 ceba grossa
1 tros de porro
1 pastanaga
3 o 4 alls
pebre vermell
vinagre
oli

Pelem i tallem a juliana el porro i la ceba. La pastanaga la podem tallar en juliana o a rodanxes.Tallem els alls a rodanxes ben finetes.

Enfarinem els talls de formatge prèviament salats i empebrats i els fregim en una paella amb força oli. Amb compte , quan tinguin una mica de color, els passem a una cassola de fang.

Al mateix oli de fregir el formatge, hi afegim la ceba, la farigola, el llorer i els alls i passats uns minuts el porro i la pastanaga. Salem i empebrem el conjunt i deixem que es cogui. Quan sigui ja ben cuit i els alls i les cebes comencin a agafar color, hi afegim el pebre vermell i vinagre (mig got). Si creiem que el vinagre serà massa fort, el podem reduir amb aigua. Deixem que cogui i que s'evapori la fortor del vinagre.

Quan tot sigui ben cuit, el vinagre reduït i ja no faci fortor, ho aboquem tot damunt el formatge. Deixem que es refredi. Aguanta uns dies a la nevera.

3 comentaris:

El pare ha dit...

D'escabetxos en faig amb una certa freqüència, tant de peix com de carn, mai havia però pensat en el formatge... i és qüestió de provar-ho.

Una abraçada.

MBG ha dit...

I quan fregeixes els talls de formatge, no esquitxa moltíssim? O primer els eixugues molt ben eixugats amb paper, els talls de formatge?

Moltes gràcies.
Marta


anirac ha dit...

hola,

els he aixugat una mica amb un drap, però no esquitxen, suposo que enfarinar-los també hi ajuda. De totes maneres el formatge tipus burgos, per exemple, queda força sec..el problema de fet és que en escalfar-se tenen tendència a trencar-se...cal girar-los i treure'ls de la paella amb dues forquilles o pala i una mica de traça

Seguidors