Aquesta recepta és d'un cuiner de la tele balear , el Santi Taula; a casa som fans dels programes de cuina de la tele de les illes perquè sempre fan cuina molt senzilla, fàcil i econòmica.
Ingredents:
formatge de cabra tipus burgos o mató a talls o rectangles
2 o 3 fulles de llorer
1 o 2 brots de farigola
pebre negre
1 ceba grossa
1 tros de porro
1 pastanaga
3 o 4 alls
pebre vermell
vinagre
oli
Pelem i tallem a juliana el porro i la ceba. La pastanaga la podem tallar en juliana o a rodanxes.Tallem els alls a rodanxes ben finetes.
Enfarinem els talls de formatge prèviament salats i empebrats i els fregim en una paella amb força oli. Amb compte , quan tinguin una mica de color, els passem a una cassola de fang.
Al mateix oli de fregir el formatge, hi afegim la ceba, la farigola, el llorer i els alls i passats uns minuts el porro i la pastanaga. Salem i empebrem el conjunt i deixem que es cogui. Quan sigui ja ben cuit i els alls i les cebes comencin a agafar color, hi afegim el pebre vermell i vinagre (mig got). Si creiem que el vinagre serà massa fort, el podem reduir amb aigua. Deixem que cogui i que s'evapori la fortor del vinagre.
Quan tot sigui ben cuit, el vinagre reduït i ja no faci fortor, ho aboquem tot damunt el formatge. Deixem que es refredi. Aguanta uns dies a la nevera.
3 comentaris:
D'escabetxos en faig amb una certa freqüència, tant de peix com de carn, mai havia però pensat en el formatge... i és qüestió de provar-ho.
Una abraçada.
I quan fregeixes els talls de formatge, no esquitxa moltíssim? O primer els eixugues molt ben eixugats amb paper, els talls de formatge?
Moltes gràcies.
Marta
hola,
els he aixugat una mica amb un drap, però no esquitxen, suposo que enfarinar-los també hi ajuda. De totes maneres el formatge tipus burgos, per exemple, queda força sec..el problema de fet és que en escalfar-se tenen tendència a trencar-se...cal girar-los i treure'ls de la paella amb dues forquilles o pala i una mica de traça
Publica un comentari a l'entrada